Manželky, milenky, zoufalky přehled
Lenka Lanczová
V osmnácti měla Alexandra o svém budoucím životě jasné představy – věděla, co chce (žít si jako v pohádce po boku bohatého sexy manžela, vychovávat s ním dvě roztomilé, krásné a hodné děti a mít se skvěle), stejně jako věděla, co nechce (hlavně ne vzít si obyčejného chlapa a prožít banální život). Její kamarádky na tom byly dost podobně, všechny věřily, že ony budou těmi výjimkami, kterým se to podaří. Jsou přece mladé a krásné a mají všechno před sebou! Jenže... Za dvacet let od maturity ušla každá z šestice někdejších spolužaček a kamarádek dlouhý kus cesty a z růžových plánů zbyla víceméně hořkoslaná torza. Ze svých naivních představ musely hodně slevit - a beztak to není takové, jak by si přály. Báječní sexy chlapi s tučným kontem se buď nevyskytují, anebo dávno odspěchali za mladšími, některé z kamarádek jsou rozvedené, další se k tomu chystají... Alex (a nejen ona) znovu stojí na křižovatce a stejně neví, kam a jak dál, natož s kým, aby to za to stálo! Polovina života pryč, správní chlapi zadaní a ty děti taky jaksi nejsou až tak dokonalé... Přesto všechny doufají, že to vyjde. Když ne jednou, podruhé, potřetí... posté, a tak hledají dál a tam uvnitř si připadají pořád stejné - mladé jako tenkrát (jenom se nesmí koukat do zrcadla a stoupat na váhu...), s většími či menšími boulemi a šrámy uštědřenými životem možná banálním, ale tím jediným, co žijí tady a teď...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželky, milenky, zoufalky. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem četla jako re-reading do čtenářské výzvy, kniha koupená na bazaru DK.
Lenka je moje nostalgie, ke které se kdykoliv ráda vracím. Není to žádná těžká literatura. Vypráví o běžných ženách, dívkách, dětech. O běžném životě všech okolo nás. Někomu se daří, druhému něco jiného.
Nikdo nemáme dokonalý protějšek, protože dokonalý lidi nejsou. Každý máme nějakou chybu. Alex je 5 let rozvedená, bude mít 20 let od maturity. Schází se se svými kamarádkami u kávy a vzpomínají jaké měly plány do života.
Pracuje v knihovně, což jí teda trochu závidím. :) To mě na knize bavilo asi nejvíc. Doma má puberťáky se kterými ne vždy je ideální debata, ale tak nějak jako všude.
Za dvě hodiny přečtená, brzy si připomenu nějakou další. A konec, Radka jsem ji fakt přála. Dovolená s bývalou školní partou v Itálii byl ovšem úlet. I po letech skvělý relax u knihy.
Na Lanczové jsem vyrůstala, takže bylo fajn si zavzpomínat (hlavně kvůli Čtenářské výzvě) - jinak bych zřejmě po knize nesáhla. A už to bohužel nebylo to nadšení z prvních dívčích románků a prvních velkých lásek. Je to prostě o ženách semletých životem a zkušenostmi. Moc reálné a bohužel nepříliš zajímavé. Špatné to nebylo, ale asi to už moc nikoho neohromí. Budu si Lanczovou radši pamatovat z těch pubertálních let... ;-)
Kniha Manželky, milenky, zoufalky v seznamech
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Asi jsem nikdy od této autorky nic nečetla.Takže náhodný výběr ve čtečce.Myslela jsem ,že píše pro mladší čtenáře,a tohle tak nebylo.Nic náročného,ale fajn.