Mapa Anny přehled

Mapa Anny
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211216/bmid_mapa-anny-Sw3-211216.jpg 4 370 370

Mapa Anny je nový povídkový soubor Marka Šindelky, nositele Magnesie Litery za prózu z roku 2012. Objektem autorova pozorování jsou opět vztahy: nebezpečné, zničené, vyhořelé, vyčpělé. Povídky jsou zároveň intimnější a přímočařejší, jsou smyslné i smyslové. V silných textech nahlížíme do vztahů, které byly kdysi krásné, ale už nejsou, anebo se nedařily od počátku, ale aktéři o tom neměli ani tušení.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mapa Anny. Přihlašte se a napište ho.

sporran
06.01.2024 4 z 5

Souhlasím s čtenářkou níže, toto je kniha jako dělaná na audioknihu. Nejde jen číst, musí procházet myslí, cítit a vnímat pocity jednotlivých postav. Krásně, realisticky je Marek Šindelka zachytil.

esma
10.08.2023 3 z 5

Poprvé jsem čtení uspěchala. Uvědomila jsem si to, dala zpátečku a přečetla znovu. Mnohem pomaleji. Asi by spíše než knižní podoba slušela Anně forma audia, s procítěným hlasem, s hudebním podbarvením, protože Mapa Anny je křehká, jako v oparu, založena především na krásné hře se slovy, žádný převratný děj, běžné ukázky lidského chování směrem ven i do jejich nitra.

osman111
28.12.2022 4 z 5

Marek Šindelka předvedl, jak do prózy vetknout poezii.
Jazykově dokonalé, poetické, jemné, ale svým nezaměnitelným způsobem tíživé.
Malá nenápadnost, která vás srazí a donutí přemýšlet.

Kniha Mapa Anny v seznamech