Jupiterův mýtus přehled
Lindsey Davis
Marcus Didius Falco série
Falco s rodinkou se za pobytu v Británii vypraví do Londinia na návštěvu Heleniných příbuzných. Ještě se ani neohřál, a hned ho čeká nepříjemný úkol: je povolán k vyřešení hnusné vraždy. Oběť, bohatý hodnostář, je nalezen ve špinavé krčmě utopený, strčený hlavou dolů do studny, jejíž stěny tvoří vysoká vinná bečka. Odtud se rozvíjí spletitý děj a Falco i jeho rodina a přítel Petronius se dostávají do zapeklitých situací. Jde po nich nebezpečná tlupa. Přívětivý vyspělý Řím je v nedohlednu a v drsné zaostalé provincii na březích mohutné řeky Thamesis jde o život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
The Jupiter Myth, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jupiterův mýtus. Přihlašte se a napište ho.

Jako na houpačce. Po solidním minulém dílu, který kupodivu ani nebyl z Říma, kde je vždy autorka silnější, pokračuje tahle historická gangsterka v Londýně. Nápad a zápletka prakticky nula. Tohle se mohlo odehrát kdekoli a kdykoliv. Historické reálie, které tyto knihy většinou zachraňují, jsou tentokrát nulové. Už aby byl Marcus zase doma.

Líbí se mi popisy každodenního života římanů, fungování úřadů. Je vidět že si autorka dobře prostudovala tématiku.
Kniha Jupiterův mýtus v seznamech
v Mé knihovně | 103x |
2002 | ![]() |
2002 | ![]() |
2003 | ![]() |
2016 | ![]() |
2012 | ![]() |
O něco slabší díl. Autorka zřejmě musela vzdát povinný hold Londiniu, proto Falcona na jeho cestě zpět do Říma zdržela vyšetřováním vraždy právě v budoucím hlavním městě Británie. Přítomnost organizovaného zločinu zde byla možná ještě příliš nová záležitost a Falco spolu s Petroniem mají co dělat, aby případ vyřešili a nepřišli při něm o život. 75%