Marta děti nechce přehled
Petra Soukupová
Může cesta do Santiaga člověku změnit život, nebo se zase vrátí tam, odkud vyšel? Martě se nic špatného neděje. Má dobrou práci, žije v dlouhodobém vztahu s Hynkem a jeho děti z předchozího manželství má ráda. Vlastní děti nechce, Hynek žádné další taky ne, v tom jsou zajedno. Tak co vlastně řeší? Proč se rozhodne vyrazit sama na deset dní trvající cestu plnou nepohodlí a samoty, když měla jet s Hynkem a dětmi k moři? Mají pravdu její blízcí, když si myslí, že je to nesmysl a vůbec — že by Marta měla žít úplně jinak? Petra Soukupová opět bravurně zkoumá psychiku ženské hrdinky, která se ocitá v bodě, kdy se musí vypořádat nejen s vlastním životem, ale také s očekáváním svého okolí. Martino vyprávění se prolíná s názory a pohledy jejích příbuzných a přátel a román tak otevírá otázky, do jaké míry se naše představa o štěstí formuje pod tlakem těch, kteří nás obklopují. A také zda lze rozpoznat okamžik, kdy o své budoucnosti ještě rozhodujeme sami a kdy už ji ovládají jistoty minulosti a společenské konvence.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marta děti nechce. Přihlašte se a napište ho.
Připadne mi, že kniha je nedokončená. Zůstal ve mně pocit z tří teček na konci …. Jako když Vám na to dají málo času a uzávěrka se nezadržitelně blíží, proto nedokončíte myšlenku, klepnete na “uložit a odešlete mailem. Kniha musí jít totiž před Vánoci na trh.
Příběh byl psaný poutavě a děj rychle odsýpal. Tak, jako všechny knihy od paní Soukupové. Knihu jsem přečetla za dva večery.
Moje první kniha od autorky, styl psaní nebyl špatný,líbili se mi okolní postavy, ale Marta mě hrozně štvala, jak se nedokázala rozhodnout, o všem furt pochybovala....uff, nic pro mě. A nakonec ....nic,jako v celé knize.
Žebříček nejprodávanějších knih (50. týden)
18.12.2024
Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)
01.12.2024
Kniha Marta děti nechce v seznamech
partnerské vztahy česká literatura rodinné vztahy Santiago de Compostela česká společnostAutorovy další knížky
2020 | Věci, na které nastal čas |
2009 | Zmizet |
2017 | Nejlepší pro všechny |
2015 | Pod sněhem |
2022 | Nikdo není sám |
Dočteno na přelomu roku, a protože jsem si knížku dala do TOP 5, musím napsat aspoň pár slov. Bavila mě mnohem více nežli předešlé knihy P.S. z posledních let. Bavila mě Martina cesta, upřímnost, pochyby... Bavila mě skládanka z různých pohledů, a to, že jich bylo tolik. Držím Martě palce.
(Souzním s komentářem už. markej)