Skřet a královna přehled
Ed McBain
Matthew Hope série
Ona je rocková hvězda 60. let, která zatoužila po comebacku, on je rozvedený advokát, snažící se dát opět dohormady svůj vlastní život. Jejich jediná společná noc je krátká, ale plná vášně. Když se druhý den zjistí, že byla brutálně zavražděna a že její šestiletá dcerka zmizela, ujme se Matthew Hope nejtěžšího úkolu v jejich vztahu - najít a usvědčit únosce a vraha...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1999 , BB artOriginální název:
Rumpelstiltskin, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skřet a královna. Přihlašte se a napište ho.
Trochu jinak psaná řada od autora 87.revíru. Autor se zaměřuje asi na čtenářky, vkládá tam pasáže spíše pro červenou knihovnu - mně to nevadí, naopak je to jiný styl odpočinkového čtení.
Kniha Skřet a královna v seznamech
Tak jsem se po delší době odhodlala se pustit do druhého dílu série o Matthew Hopeovi a mé hodnocení stále zůstává na třech hvězdičkách. Oproti prvnímu dílu se kniha o něco méně zabývá milostným životem hlavního hrdiny, který mi už není tak značně protivný, ale k sympatiím je stále daleko. Opět zde máme velmi předvídatelný děj, snadno odhalitelného vraha i motiv a několik naprosto zbytečných pasáží, které jsem přeskakovala. Vcelku je dojem o něco lepší, než při čtení prvního dílu, ale ne zase tak o moc.