Mein Kampf přehled
Adolf Hitler
Kniha Mein Kampf představuje jeden ze základních dokumentů nacistické ideologie, která v minulosti zapříčinila miliony mrtvých. Obsahuje mnoho polopravd a lží, propagandistickou demagogii a názory nehumánní, rasistické a odporující zákonům demokratických států. Čtenář koupí této knihy potvrzuje, že si je těchto skutečností vědom a že jejího obsahu užije výhradně ke studijním účelům. Kniha je opatřena kritickou předmluvou od JUDr. PhDr. Emericha Drtiny, dr. h. c., Českého svazu bojovníků za svobodu a JUDr. Tomáše Sokola.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mein Kampf. Přihlašte se a napište ho.

Musela jsem se nutit abych to dočetla, a to z toho důvodu, že k politice blízko nemám a psaný text je jeden velký zmatek a je nepochopitelný. Jedna myšlenka napsaná na jednu stránku, no brutální. Každopádně se autorovi nedá upřít, že umí psát a zřejmě ještě lépe řečnit - což v knize on sám popisuje, jak a proč řeční a mělo to úspěch. Myslím, že Hitler byl hodně zahořklý člověk a našel si v té době něco, co mohl nenávidět a nechtěl vidět jinou cestu. Možná se ke knize ještě někdy během život vrátím abych ji lépe pochopila.

Bohužel nemám dostatečné vzdělání abych dokázal vnímat psaný text, myšleno zcela upřímně, bez ironie a bez nadsázky.
Došel jsem na stranu 70 a vzdal to, prostě jedna myšlenka rozepsaná na celou stranu, tak složitě že to člověk vůbec nepochopí.
Jediné co jsem pochopil a souhlasil s tím byla ta část kde Hitler psal o tom jak chlapi propijí výplatu, tak zde se toho za těch bezmála 100 let zase tolik nezměnilo, snad jen to že dnes ji mnohdy propijí i ženy.
Kniha Mein Kampf v seznamech
v Mé knihovně | 348x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Židé druhá světová válka (1939–1945) nacismus Adolf Hitler antisemitismus lhaní, lži konspirační teorie bludaři manipulátoři nacistická propagandaAutorovy další knížky
2000 | ![]() |
2012 | ![]() |
1995 | ![]() |
2004 | ![]() |
2019 | ![]() |
Tuto knihu jsem přečet protože jsem chtěl vědět o čem je