Městečko Pines přehled
Blake Crouch
Městečko Pines / Mestečko Wayward Pines série
1. díl >
Wayward Pines je poklidné malé americké město, jakých najdete v Idahu desítky. Ale jen na první pohled. Agent tajné služby Ethan Burke do něj přijíždí hledat dva pohřešované federální agenty. Úkol je jasný a zcela odpovídá práci, na jakou je Burke zvyklý. Netuší však, že ho ve zdánlivě idylickém městečku čeká řada nepříjemných překvapení. Po vážné automobilové nehodě skončí v nemocnici. Od místního psychiatra se dozví, že utrpěl poranění mozku a že rozhodně nemůže opustit nemocnici. Ethan ho neuposlechne a bez peněz a bez dokladů vyráží do města, aby se pustil do vyšetřování. Naráží na neochotu místního šerifa a řadu podivných osob, z nichž žádná není tím, kým se zdá. Nemůže se spojit se svými nadřízenými ani s manželkou a stále jasněji si uvědomuje, že se ocitl ve světě, jemuž nerozumí a v němž se necítí ani trochu bezpečně. Vše se ještě víc zkomplikuje, když konečně nalezne znetvořené tělo jednoho z agentů. Burke ví, že je načase zmizet, ale současně tuší, že na útěk je už pozdě. Nezbývá než bojovat a snažit se zachránit alespoň holý život.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Městečko Pines. Přihlašte se a napište ho.
Bezvýchodná situace se střídáním naštvání a strachu. To je pro mě v kostce tento počin.
Málo jde prozradit, abys sis pak knížku taky vychutnal.
Snad jen, že hlavní hrdina se ocitne v městečku z názvu knihy a můžem o něm říct, že je sakra smolař. Zprvu mi byl pramálo sympatický i díky jeho rodinné situaci.
Ta kadence událostí v jeho neprospěch nechť tě prosím neodradí :) já o tom vím své, v půlce už jsem s plným hodnocením byla na štíru a dopředu mě jen hnala touha dozvědět se - co se to tam sakra děje.
Jsi v Americe a co se žánru týče- thriller až horor určitě!
Horor vystrčí drápy až v poslední třetině knihy a přizve možná kamaráda sci-fi, uvidíš.
Díky té poslední třetině, která k mé radosti přinesla i stravitelnou pointu si pískám štěstím nad tak krásnou knížkou.
Nad druhým dílem popřemýšlím, každopádně si musím dát odstup a počkat, až ho přečtou jiní a snad doporučí :)
Pro mě , skvělé překvapení, hned po přečtení jsem běžel pro 2a3 díl.
Kdo si chce odpočnout od románů, krimi, zápletek vrah vs detektiv, tak doporučuji.
Knižní novinky (19. - 25.11.)
19.11.2018
Knižní novinky (1. - 15. 8.)
31.07.2013
Kniha Městečko Pines v seznamech
zfilmováno tajné služby tajemství sci-fi zfilmováno – TV seriál Idaho napětí a spád
2017 | Temná hmota |
2020 | Zhroucený čas |
2018 | Městečko Pines |
2019 | Městečko Pines 2 |
2020 | Městečko Pines 3 |
Kniha hodně zajímavá dobře napsáno četlo se to velmi dobře.