Město zlodějů přehled

Město zlodějů
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486726/bmid_mesto-zlodeju-RaK-486726.png 4 80 80

Fighting fantasy série

< 5. díl >

Gamebook Město zlodějů přináší napínavý příběh, jehož hrdinou jsi ty! Vypráví o hrůze a strachu, jenž zasáhl městečko Silverton. Místní obyvatelé jsou sužovaní vražednými měsíčními psy Zanbara Kostlivého. Hledají hrdinu, který by se odvážil krutovládce skolit a přinést Silvertonu vytoužený klid. Jelikož jsi nejodvážnější ze všech dobrodruhů, složitého úkolu se zhostíš. Nejprve ale musíš putovat do pochybného města zlodějů a zde získat důležité informace. Měj se na pozoru! Město zlodějů není místem pro padavky. Ostré lokty, odvaha a smělost ti při tvém putování nesmí chybět. Legendární gamebook ze série Fighting Fantasy se představuje v novém formátu, překladu a se dvěmi bonusy uvnitř knihy – rozkládací mapou města a průvodcem přístavu Blacksand. Ke hraní si připravte tužku a dvě šestistěnné kostky (ovšem jde to i bez nich – v knize je tabulka náhody).... celý text

Horory Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Mytago
Originální název:

City of Thieves, 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město zlodějů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Advy
05.07.2024 4 z 5

Město zlodějů se vrací zpátky do fantasy prostředí a míří rovnou do místa, které je plné života a nabízí nemalý potenciál. Všechny dosavadní knihy byly situované do prostředí, kde to s lidskou civilizací moc slavné není, ale Město zlodějů je jiné. Díky mnoha ulicím, domkům, obchodům a lidem, je prostředí originální a posunuje možnosti gamebooků zase o kus dál. Příběh vás tentokrát staví do role dobrodruha zachránce a vaším úkolem je porazit mocného kostlivého mága Zanbara Boneho, který terorizuje město Silverton. Titulní obrázek je se svým kostlivcem s kosou docela výmluvný. Děj se ale odehrává v Blacksandu, přístavním městě přezdívaném Město zlodějů.

Snad žádný jiný díl neklade takový důraz na nakupování a snad žádný jiný díl neobsahuje tolik předmětů, které můžete získat. Město zlodějů je prostě bohaté. Pro postup do poslední třetiny příběhu navíc potřebujete hned pětici klíčových předmětů. Naštěstí není zase tak těžké je získat a stačí jen prozkoumávat vše co potkáte, dávat pozor na rady měšťanů a mít trochu štěstí.

Město zlodějů se pro pozorného zkoumavého hráče nezdá být těžkou knihou. Jenomže v závěru příběhu město opustíte a obtížnost povážlivě vzroste. Z průměrných nepřátel se stanou nepřátelé nadprůměrní, špatné rozhodnutí může způsobit smrt a souboj s bossem navíc vyžaduje správnou kombinaci předmětů (správný tip) v níž je šance na vítězství jen 1:3.
Navíc Město je také první knihou, která porušuje své obligátní pravidlo: "Při volbě správné cesty se i s nejnižšími statistikami dá kniha bez problémů dohrát." Nedá! Na solidní šanci na vítězství to chce krom ideální trasy ještě Umění boje alespoň 9.   

Hodnocení příběhu - 50%
Obtížnost - 6/10
Délka - 400 odkazů

Hor89
16.05.2024 5 z 5

Gamebooky odehrávající se ve městech patří k mým nejoblíbenějším a Město zlodějů se celé (kromě závěru - cca 1/5 knihy) odehrává v přístavu Blacksand - který se v sérii ještě několikrát objeví. Příběh je z těch jednodušších, průzkum města je hodně zábavný, a k výhře nevede jedna nalinkovaná cesta, ale je možné při opakovaném čtení projít jinou ulicí a přesto gamebook úspěšně dohrát. Kdyby nebylo obtížnějšího závěru patřil by gamebook k těm lehčím. Celkově čtyři a půl hvězdy.


tony6464
10.07.2023 5 z 5

Jeden z tech lepsich kousku. Krasne zpracovane mesto, kde kazda ulice ma svuj nazev. Existuje i relativne lehka cesta mestem. Zaver je o poznani narocnejsi. Pribeh super.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město zlodějů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x