Orfeus v podsvětí přehled
Mike Carey
Mezi řádky série
Tommy se vydává do říše mrtvých, aby zachránil Lizzie. Jenže jak známo, tyhle příběhy nemívají moc dobrý konec. A pro Tommyho je to ještě horší, protože Hádes je plný nejen monster, ale i jeho starých známých. A to ani nemluvíme o tom, kdo sedí na trůně.
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2019 , CrewOriginální název:
The Unwritten, Vol. 8: Orpheus in the Underworld, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orfeus v podsvětí. Přihlašte se a napište ho.
Myslím, že tahle série je příliš dlouhá. Vysvětlím... Není pochyb, že je to chytrá série. Je docela náročná na přemýšlení, pokud tedy člověk nechce jen klouzat po povrchu a chce opravdu pochopit to, co je mu předkládáno. Ideální je, když ji čtěte celou najednou, protože potom nezapomenete detaily z minula. Ale když ji čtete najednou, tak při její náročnosti z ní začnete být brzy unavení. Unavení ze všech těch prohlášení, které často pořádně nedávají smysl. Začnete mít pocit, že po povrchu klouže autor a vy se jenom marně snažíte pochopit jeho kouřovou clonu.
Po zlomové události v šesté knize se Miku Careymu podařilo dodat v sedmé knize příběhu novou energii. Mám pocit, že se, hlavně v této knize, podařilo dodat vyprávění mnohem větší dávku hororové atmosféry, než kdy dříve. A to mě baví. Jenže pak se opět ukáží stáří známí, kteří už zemřeli, a se kterými jsem už nepočítal, a já jsem znovu získal pocit, že jsem zapadnul po kolena do starého bahna a že jsem zase na spirále, se kterou už jsem se rozloučil.
Tak tenhle dil mě zaujal nejspíš zatím nejvíce... Jen ten konec mi připadal docela smutný...
Knižní novinky (15. týden)
07.04.2019
Kniha Orfeus v podsvětí v seznamech
2016 | Všemi dary obdarovaná |
2007 | Ďábel vchází do dveří |
2018 | Chlapec na mostě |
2008 | Nikdykde (komiks) |
2013 | Evangelium prokletých |
Oproti sedmému "spojovacímu" dílu, se zde opět rozehrává na staronovém poli příběh s příběhy. Kam to vše povede, zatím moc dobře nedokážu určit, což je možná dobře. Mezi řádky je pro mě pořád velmi zajímavá série, jen bych rád, aby to vše zůstalo v rámci fikce a umění, a nedělali se zbytečné závěry o podstatě celého světa. Přesto jsou některá tvrzení ale safra pravdivá, bez příběhů se žít nedá. Určitá dávka humoru a satiry určitě této sérii neškodí, a Pauly je dost zábavná postavička.