Michelangelo: Titan a člověk přehled

Michelangelo: Titan a člověk
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70921/michelangelo-titan-a-clovek-70921.jpg 5 5 5

Výbor Michelangelova díla básnického i uměleckého. Uspořádal Josef Sup za spolupráce Josefa Bukáčka, Jaromíra Pečírky, Josefa Polišenského a Donáta Šajnera; výběr obrazových příloh řídil Jaromír Pečírka. Výroční tisk Evropského Literárního Klubu, řady Svět, za rok 1941. 16 stran obr. přílohy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Michelangelo: Titan a člověk. Přihlašte se a napište ho.

Filomena1961
12.01.2023 5 z 5

Kniha je rozdělená do několika části. V první jsou uspořádány Michelangelovy básně, zabírají větší část publikace, pak následuje Výbor z Michelangelových listů - jeho sláva a bída ve vlastních svědectvích, Vládce slova a Vládce hmoty. Lidstvo mělo obrovské štěstí, že se takový člověk narodil a dokázal svou pracovitostí a píli využít svého geniálního talentu. V knize jsem si prohlédla sedmnáct vybraných fotografií a skic z jeho díla a také neskutečně úhledný a krásný rukopis - Rukopis jeho znělky na Danta.

Kniha Michelangelo: Titan a člověk v seznamech

v Mé knihovně13x