Milostné strasti nebožtíků přehled

Milostné strasti nebožtíků
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539880/bmid_milostne-strasti-neboztiku.jpg 4 23 23

Městem obchází tajemný "Krasavec z křižovatky". Zjevuje se na nároží, věští děvčatům neštěstí v lásce a pak hned mizí neznámo kam. A co hůř – všechny dívky, které s ním mluvily, vzápětí umírají za podivných okolností. Městem se táhne mlha a ponurá pachuť smrti. Kdo nakonec přijde na kloub srdcervoucím milostným strastem nebožtíků?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostné strasti nebožtíků. Přihlašte se a napište ho.

Estyr
17.11.2024 2 z 5

Tohle bylo bohužel slabší. Nebylo tam nic originálního, překvapivého, nějak extra brutálního, ani děsivého. Prostě takové obyčejné. Přijde mi to jako prvotina začínajícího autora. Rozhodně ne jako dílo někoho, kdo má za sebou Ryby či Balónky oběšenců. Kdyby tohle bylo jeho první dílo a postupně se zlepšoval, tak pro to mám větší pochopení, ale tohle není dílo hodné mistra Itó.

Ivan Kučera
15.11.2024 4 z 5

Na Džundžiho staršie kusy (Ryby – Útok z hlubin, Balónky oběšenců a další hororové příběhy) to síce nemá, ale bavilo ma to viac ako Tomie, nevraviac o Kočičích deníkoch, ktoré asi potreboval spraviť, aby sám sebe (a možno najmä svetu?) dokázal, že nie je len hororový autor. Ale čo je zlé na tom, byť „len“ špičkový hororový autor? Takže jeho návrat k žánru som uvítal. Milostné strasti něbožtíků trochu klamú telom, čo je chyba zavádzajúcej anotácie na zadnej (prednej, ehm) časti obálky, kde sa ani slovom nespomína, že v skutočnosti manga neobsahuje len jeden ucelený príbeh, ale je to skôr zbierka poviedok. Ústredné „strasti“ tvoria cca 70% a potom sa tu nachádza viacero ďalších, už podstatne kratších príbehov. Kým ten ústredný je na Itóov vkus pomerne neexplicitný (hoc pár chuťoviek by sa našlo), zato silne pracuje s atmosférou mestskej legendy, ostatné „poviedky“ sú už starý dobrý Itó so všetkým puchom, pachom, hnusom a humusom, na aký sme zvyknutí a ktorí samozrejme nesadne každému. Osobne som tohto autora každopádne odjakživa vnímal ako človeka, ktorého zvrátená myseľ je schopná vymýšľať neskutočné úchyláčtiny, ale zároveň ich šikovne kombinuje s prepracovanými scenármi. Nemáme dočinenia len s nechutnou samoúčelnosťou. Určite by som skritizoval obálku a názov – vyvolávajú klamlivý dojem, že vás čaká čítanie pre puberťákov s miernou dávkou mystiky. To fakt nie. Scenáru by som potom vyčítal viaceré nezrovnalosti (kde je polícia?) a nedomyslené univerzum (ako zvyšok sveta berie na vedomie existenciu mesta, v ktorého uliciach sa bežne pohybujú desiatky prízrakov bežne viditeľných normálnym ľudským okom?).

Uma
14.11.2024 3 z 5

Na přečtení této knihy jsem čekala poměrně dlouho.. Kniha sama o sobě byla dobrá, ale kdybych jí měla porovnat s jinými příběhy od Junji Ito tak tento příběh byl maličko slabší.. Například Tomie nebo The Limital Zone bylo lepší..

Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)

13.10.2024

Já si myslím, že to není člověk. (Milostné strasti nebožtíků)

Laskavě se tu nemotej! Koukej se vrátit do hrobu! (Milostné strasti nebožtíků)

Štěstí čeká na jihu. (Chlapec v bílém)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Milostné strasti nebožtíků v seznamech