Milostný chorobopis nekonečného dospívání přehled
Marek Dobrý
Pražské sídliště, počátek devadesátých let. Mezi šedými králíkárnami začíná umírat nezvykle vysoké množství lidí. Nezvládli změnu společenského systému, nebo jim na onen svět někdo pomohl? Vyřešit se to rozhodne Bimbo a jeho kamarádi. Dětské dobrodružství se ale protáhne na desítky let a na jeho konci čeká poznání mnohem důležitější, než kdo je ve skutečnosti zloduch a kdo hrdina.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostný chorobopis nekonečného dospívání. Přihlašte se a napište ho.
Začíná to relativně nevinně, postupem kapitol se příběh změní ve víceméně detektivní. A celou dobu mě to moc bavilo. Krásně to dokresluje část odehrávající se v dětství hlavního hrdiny, kdy se mi vybavila spousta vzpomínek z mého vyrůstání na sídlišti. I zápletku/vyvrcholení cením, to jsem upřímně nečekala a bylo to fajn překvapení.
Knížka se nedá moc dobře zařadit, je to částečně sociální sonda do života jednoho sídliště v devadesátkách, částečně dětská hra a částečně kriminálka. Kupodivu to ale drží skvěle pohromadě. Marek Dobrý je dobrý [sic] vypravěč a vkusně stíhá glosovat život hlavní postavy i jeho vzpomínky na dětství. Pokud jste devadesátky zažili, určitě se v tom trochu najdete.
Kniha Milostný chorobopis nekonečného dospívání v seznamech
Škoda že se o této knize skoro nemluví, je to totiž skvost!
Zprvu jsem si musela zvykat na styl psaní, trochu mi dělalo problém skákání v čase, ale na to jsem si rychle uvykla a příběh mě moc bavil.
Vrátil mě do mých mladých let, kdy jsem dělala stejné lumpařiny jako kluci, až na výjimku - nikdy jsem nevyšetřovala zločin.