Soumračný obelisk přehled
Alexej Osadčuk
Mirror World série
Oleg se s hrstkou enpécéček vydává hledat Zapovězené město. Cestou je čeká mnoho zkoušek a strastí. Na začátku svého putování ještě netuší, že se k nim blíží horda nokteánů, která opustila údolí Stříbrné hory. Armáda Temných klanů překročila Černý potok. Světlí pronikli k okraji Ledového lesa. Oleg si uvědomuje, že životy kalteánů, kteří mu důvěřují, lze zachránit jediným způsobem: musí aktivovat Soumračný obelisk.... celý text
Literatura světová Fantasy
Vydáno: 2023 , Fantom PrintOriginální název:
Сумеречный Обелиск (Sumerečnyj Obelisk), 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soumračný obelisk. Přihlašte se a napište ho.
Bohužel, Osadčuk je jednoznačně nejslabší autor žánru litRPG, který u nás zatím vyšel. Upřímně řečeno, ani moc nechápu autorovu snahu se do tohoto žánru zařadit. Hrdina sice získává úrovně jak na běžícím páse, ale nějak nevím, k čemu mu vlastně jsou... Kdyby se spokojil s klasickým fantasy tak by třeba byl výsledek lepší.
Rozhodnutí, která Oleg v předchozím díle učinil, ho teď vedou za hledáním nového domova pro Kalteány a především za jejich rozvojem. Je to nečekaná změna oproti jiným LitRPG a pro mě velmi zajímavá. Už se nevěnujeme rozvoji jen jedné hlavní postavy ale celého kmene. Navíc Oleg nechává kmen aby si našel svojí vlastní cestu a spíš jen dohlíží na to co se děje, takže chápu že tento díl nemusí být pro každého. Mě to bavilo.
Někdo jako my, Nové vyhlídky a další knižní novinky (29. týden)
16.07.2023
Kniha Soumračný obelisk v seznamech
LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)
2022 | Projekt Každodenní rutina |
2022 | Citadela |
2023 | Pouť vyděděnce |
2023 | Soumračný obelisk |
2023 | Zakladatel |
Komentár píšem po dočítaní série. Takže evidentne nie je to také strašné, aby sa to nedalo dočítať.
Ale nie je to ani extra dobrá séria. LitRPG prvky sú potlačené na minimum, občas prejdú mnohé desiatky strán bez akéhokoľvek herného textu v kurzíve. Dozviete sa max "dostal som ďalších 20 levelov".
Dej? Klasika. Hlavná postava dostáva jedinečnú postavu ktorá má vlastnosti vďaka ktorým postupuje zhruba tisícnásobnou rýchlosťou voči bežným hráčom, "náhodou" vždy všetko nájde v čas, ak nájde jeden predmet tak "zhodou okolností" ho neskôr nevyhnutne potrebuje.
Tu leveluje svoj kmeň, ale nesmiete rozmýšľať, ako by mala hra s takouto logikou fungovať.
Oceňujem ale záverečný twist.