Svíčka za mrtvého přehled
Ann Granger
Mitchellová a Markby série
V neobvykle chladný letní den dojde na starém bamfordském hřbitově k hrůznému nálezu. V hrobě rodiny Greshamových, kam má být uložen další její člen, se najdou lidské ostatky, u nichž je zřejmé, že tam nebyly uloženy při oficiálním pohřbu. Při vyšetřování vyjde najevo, že jde o pohřešovanou dívku Kimberlay Oatesovou, která se záhadně ztratila před dvanácti lety. Kvůli případu musí inspektor Markby zrušit naplánovanou dovolenou s Meredith Mitchellovou, a ta má tak mnohem víc času na sousedské klábosení... a na slavnostní večeři s místním poslancem, při níž vyjde najevo, že byl s mrtvou dívkou ve spojení.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , MottoOriginální název:
Candle for a Corpse, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svíčka za mrtvého. Přihlašte se a napište ho.
Svým způsobem starosvětská detektivka, i když z doby nedávné. Sérii čtu nahodile, je to milé poklidné počtení. Tento díl se mi líbil nejvíce, vyšetřování i konečné rozuzlení.
Klasická anglická detektivka mé oblíbené dvojice napsaná stylem, na který jsem si již přivykl. Každý něco skrývá, hned napoprvé vše naší dvojici neprozradí a tak autorka z obyčejného nálezu starších kostí v hrobě na hřbitově sestrojí složitou zápletku, kterou postupně rozmotává. A na závěr jsem pochopil vícenásobné zdůvodnění/vysvětlení: proč dotyční nesdělili ihned celou pravdu! Hezké počtení!
Kniha Svíčka za mrtvého v seznamech
detektivní a krimi romány anglická literatura
2017 | Bláto a mršiny |
2006 | Na to vem jed |
2020 | Nezvyklý zájem o mrtvoly |
2007 | Čas pro vraždu |
2008 | Kdo jinému jámu kopá |
Oblíbená série. Jsem opět spokojený.
Velmi uspokojivé.