Modlitba za Owena Meanyho přehled

Modlitba za Owena Meanyho
https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89289/bmid_modlitba-za-owena-meanyho-ISB-89289.jpg 5 1076 1076

První vydání v pořadí sedmého románu amerického spisovatele Johna Irvinga, autora světově proslulého bestselleru Svět podle Garpa, vypráví příběh prazvláštně nadaného chlapce Owena Meanyho, posmívaného mezi svými vrstevníky, ze kterého se však posléze stává mladík nebývalé autority, prorok, jenž prožívá absurdní novodobou paralelu s životem Ježíše Krista.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo

A Prayer for Owen Meany, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modlitba za Owena Meanyho. Přihlašte se a napište ho.

Ventimiglia
22.10.2024 5 z 5

Docela mě fascinují čtenáři, kteří by román zkrátili, tu a tam něco vypustili; a to už by byla jiná kniha, ne? Pomaličku a po kouskách se skládá příběh Owenova dětství a dospívání, až mám pocit, že ho důvěrně znám, že je to i můj přítel. Všechny motivy, které mohou působit zbytečně, nakonec zaklapnou - ruce, krejčovská panna, HLAS (!), trénování basketbalu atd. Pro mě byl objevný životní pocit generace dospívající za války ve Vietnamu, kritický pohled na Ameriku (a na její prezidenty; a to ještě nevěděl o Trumpovi!). Irving skvěle vyvažuje vážnost humorem (vánoční divadlo, psychologovo auto a vůbec Owenův humor).

EvaHonsová
19.09.2024 5 z 5

Ze začátku je příběh příliš popisný, řekla bych až do nepříjemných podrobností, které autor často opakuje. Vše má ale svůj význam, jak člověk s odstupem doby pochopí. Dozvěděla jsem se spoustu informací o Vietnamské válce a o amerických prezidentech. Velice si cením myšlenek, názorů a víry Owena Meanyho. Druhá polovina příběhu (od strany 300) má už rychlý spád a přichází na konci knihy velké překvapení. Doporučuji k přečtení.

Maky78
25.07.2024 audiokniha 4 z 5

Přátelství a víra ať už je to v cokoli.
Dvě dějové vrstvy a pointa na konci ke které celé čtení směřuje.
Chtěla bych také svého Owena Meanyho a s radostí bych ho zvedala.

Alena Mornštajnová: Práce na Listopádu možná byla trochu jiná

13.04.2021