Modré z nebe přehled

Modré z nebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469485/bmid_modre-z-nebe-Nfx-469485.jpg 5 66 66

Možná se i příběh vašeho života v jistý okamžik začal ubírat tím nejméně pravděpodobným směrem. Potkalo to také Pavla Čecha, který se kdysi vyučil zámečníkem – jeho další životní perspektiva se tehdy zdála jasně daná. Ale kdo ví, třeba se v nějakém paralelním světě nakonec nestal malířem a spisovatelem a je dnes slavným vynálezcem, který konstruuje podivuhodné stroje z kovu a snů. V tom našem mu k něčemu velmi podobnému stačí papír, tužka, pero a barvy – jak se můžete přesvědčit i v této knížce.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modré z nebe. Přihlašte se a napište ho.

jitka_dankova
13.10.2024 3 z 5

Lyrický snový příběh o jednom básníkovi, který našel kufr plný plánů na roztodivné vynálezy. Kniha je bohatě ilustrovaná, je to skvost na prohlížení. Bohužel příběh mne tentokrát nijak nenadch, protože jsem vůbec nepochopila pointu. Vážně jsem prostě nepochopila, o co tam šlo. Původně jsem myslela, že by knihu mohl číst i syn, ty nákresy vynálezů vypadaly zajímavě a vtipně, ale nemělo by to význam, když kniha nespěje k žádné uchopitelné pointě. Ne k takové, kterou bych byla schopná synovi nějak vysvětlit.

puczmeloun
03.03.2024 4 z 5

Obrazově krása, pohlazení po duši, spousta nápadů, určitě knihou budeme ještě mnohokrát listovat... Prostě Pavel Čech, jak ho máme rádi.

Příběhově velmi mírné, plné fantazie a snění. Je to celé spíš nosič nejpodivuhodněji-nejnesmyslnějších "vynálezů" – ty tvoří (zaslouženě) velkou část knihy. Je proto paráda, že druhá polovina knihy na ně přímo navazuje a dál je rozvíjí po svém. Jen kdyby ten konec nebyl až tak otevřený... Ale rozumím, že k této knize se to hodí.

meluzena
24.03.2023 5 z 5

Škoda že mám k dispozici jen pět hvězdiček. Na tenhle přenádherný výlet do poetického světa Pavla Čecha je to zatraceně málo.
Při čtení jsem se celou dobu usmívala - čehož jsem si všimla až když mě začaly bolet usmívací svaly :-) a tím jsem si uvědomila, jak je tohle dílo miloučké od začátku do konce.

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021

Kniha Modré z nebe v seznamech