Mosty do Tel Avivu přehled

Mosty do Tel Avivu
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212371/mid_mosty-do-tel-avivu-212371.jpg 5 243 243

Druhá světová válka skončila, Evropa je v troskách. V nouzových táborech se tísní statisíce Židů, kteří přežili koncentrační tábory, ale nemají kam jít. Středo- a východoevropské státy už jsou ovládány Moskvou řízenými komunistickými stranami.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mosty do Tel Avivu. Přihlašte se a napište ho.

Lina_S
27.11.2024 5 z 5

Místy mi tekly slzy. Hodně silná kniha. Doporučuji.

borsalino_csfd
26.09.2024 5 z 5

Výborně zpracovaná kniha, ve které se prolínají naše smutné dějiny s těžkým vznikem státu Izrael v kulisách studené války a bolševického teroru. Přiznávám, že pasáže o brutálním převzetí Československa komunisty, vymýšlení neexistujících afér, lži a zastrašování, Benešovo druhé nejhorší rozhodnutí, to mi opravdu nedělalo dobře (lze doporučit kniho Doznání od A.Londona). Nejvýstiženější jsou první dvě stránky sedmé kapitoly. Malou satisfakcí je, že Slánský a někteří ostatní vrazi nakonec skončili taky na šibenici. Proti tomu složité vztahy na Blízkém východě, šílené dopady Bílé knihy a odhodlání Židů bojovat za svůj stát, to bylo strhující. Docela dobře chápu, že ještě dnes, když se na Židy někdo rozhodne vyšlápnout, začnou připomínat hodně naštavené vosí hnízdo a pro žihadlo nejdou daleko. Již tradičně je dobrý i doslov, na který jsem se taky těšil.

heavy66
11.04.2024 5 z 5

Souhlasím s Paulus.1987 - Jiří Šulc je český Frederick Forsyth! Mosty do Tel Avivu mají celou řadu paralelních dějových linií, napínavé osudy fiktivních postav doplňují historické události a osobnosti. Množství postav a dějů je místy méně přehledné, naštěstí může vážený čtenář otevřít Wikipedii a doplnit si znalosti o Mandátním území Palestina, o Irgunu nebo o Rudolfu Slánském, který je zde po právu vykreslen jako komunistická svině, ne jako ubohá oběť, jak se o to některá média pokoušela po Sametové revoluci!

Kniha Mosty do Tel Avivu v seznamech