Mrazení přehled
Jiří Pešaut
Dvanáct napínavých povídek různých žánrů, od klasických příběhů ze života, přes historické dobrodružné povídky až po horory, spojuje pocit, který patrně někdy zažil každý – mrazení, které přichází při setkání s něčím neznámým či je spojeno s pocitem strachu. I když mají povídky lehce hororový nádech a o napětí v nich není nouze, autor dovedl okořenit příběhy o poetiku i o humor a nadsázku. Oproti prvnímu elektronickému vydání obsahuje kniha několik bonusových povídek navíc.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazení. Přihlašte se a napište ho.
Povídková kniha se dobře četla a zpříjemnila mi jeden podvečer. Povídky jsou napsané jednoduchou formou a každá je z jiného soudku. Mrazení jsem zaznamenala pouze mírné, ale nemohu říci, že by se mi jednotlivá vyprávění nelíbila, naopak byla vcelku nápaditá a nenudila. Zaujala mě obálka knihy, díky níž jsem knihu zakoupila.
Zvolený jazyk povídek je spíše žertovný...
Pokud bych měl pociťovat mrazení v zádech, musel bych je číst opřený o chladničku.
Jde o všehochuť, která povídky víceméně činí zábavnými více, než kdyby se jednalo o nějaké tematické čtení.
Trocha historie, sci-fi, politiky, současnosti i poučení.
Není napsané špatně. Pro chvilky literárního odpočinku směle doporučuji.
Kniha Mrazení v seznamech
v Mé knihovně | 30x |
2020 | Ten druhý |
2011 | Elena |
2014 | Rybolov v srdci |
2018 | Rybářské detektivky |
2019 | Mrazení |
Dvanáct povídek, které spojuje život, smrt a lehké mrazení. Každá z nich je ale napsaná jinak - někde je více nadsázky, někde mystična, někde je úsměvný konec... Jednotlivé povídky jsou odlišné, ale skvělé!
Kniha se čte svižně a je ideální na podzimní/zimní večer. Nemůžu říct, že by mě některá z povídek nebavila a to mě samotnout překvapilo. Je obvyklé, že nám něco sedne méně, ale tady tomu tak nebylo.
Rozhodně mohu doporučit! Za mě super!