Ten druhý přehled

Ten druhý
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454004/bmid_ten-druhy-6f9-454004.jpg 4 19 19

Jiří Pešaut si ve svém novém psychologickém románu ze současnosti s drobnou kriminální zápletkou klade otázky, zda je nám určitá dávka dobra či zla dána již při narození nebo je ovlivněna až v průběhu životních událostí. Lze naráz zvrátit svůj osud a vzepřít se mu nebo máme předem daný charakter geneticky a šance na změnu je jen mizivá? Hlavní hrdinou knihy je Ben, drobný zlodějíček, kterému záhy vstupuje do života mladá prostitutka. Oba chtějí zásadně změnit své dosavadní životy, ale okolnosti je donutí se neustále skrývat před minulostí. Od té chvíle čeká čtenáře dramatický příběh plný akce a dějových zvratů. Ben odjede do osady Zapomnění, do míst, kde občas trávil šťastné chvíle dětství u svého dědy. Retrospektivní návraty odkrývají Benovi cestu k sebepoznání a určitému souznění s přírodou. Ale zdá se, že ani to nemusí stačit k vyrovnání se s rozporuplnou minulostí. Tím spíš, když se na scéně objeví Ten druhý…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ten druhý. Přihlašte se a napište ho.

TinaBookBlog
08.07.2024 4 z 5

Kniha, která má pro mě nepříliš zajímavou obálku, skrývá zajímavý příběh, který se silně zaměřuje na osud. Propojuje lehkou kriminální zápletku a mystično, které je zde velmi příjemně zachyceno.
V příběhu jsou podstatné osudy 3 postav, které se postupně zajímavým způsobem propojí. Velmi nenuceně je také propojeno konání vedlejších postav. Všechny ale spojuje jedno - provází je obrovská dávka neštěstí a smůly.

Jak se bude příběh vyvíjet, pravděpodobně s některými rozhodnutími třeba nebudete souhlasit, nicméně jejich valná většina odráží největší pravděpodobnost toho, jak by se zrovna člověk zachoval. V knize mi ale vadily některé reakce / vyjádření, které za mě příliš pravděpodobné nebyly. Stejně tak bylo pro mě rušivým elementem přespříliš časté použití vykřičníků na konci kapitol.

Celkově knihu hodnotím kladně. Čtení jsem si užila a cca po 100 straně jsem hltala každé slovo a čekala, jak to s jednotlivými postavami dopadne. Mohu tedy rozhodně doporučit!

LuckaLO
01.02.2024 4 z 5

Knížka má moc povedenou obálku. A příběh, který vypráví, je ještě lepší.
Sledujeme příběh Bena a Katky, kteří v životě nemají zrovna na růžích ustláno a perou se s tím, jak umí.
Je to určitě příběh k zamyšlení, jestli člověk, který nemá zrovna dobrý start do života, může svůj osud zvrátit nebo se pořád poveze na vlně průšvihu.
Zuzky mi bylo hodně líto, ta se svojí situací udělat moc nemohla.
Autor umí krásně popsat přírodu a spojení člověka s ní, líbilo se mi vzpomínání hlavního hrdiny na dětství s dědečkem v osadě Zapomění.
Knížka mě bavila, dala mi pár podnětů k zamyšlení a obrala o spostu spánku, protože nešla odložit. :-) Doporučuji.

le21nka
04.07.2022 4 z 5

Skvělý příběh. Dobrá provázanost osob a dějů. Doporučuji přečíst.

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020

Kniha Ten druhý v seznamech