Mrazivá smrt přehled
Darcy Coates
Christa se snaží vzpamatovat z traumatu, které před dvěma lety rozmetalo její spokojený život na kousky, a zdá se, že je na nejlepší cestě k uzdravení. Našla si báječného přítele a nyní vedle něj sedí v autobuse a spolu s dalšími výletníky míří hluboko do hor, kde mají strávit čtrnáct dní v luxusním hotelu. Christa navíc doufá, že ji Kiernan požádá o ruku. Zatímco autobus stoupá po úzkých horských silničkách stále výš, modrá obloha se potáhne mraky a přiblíží se bouře. Padlý kmen přes cestu je přinutí zastavit a vánice a mráz je vyžene hledat bezpečnější úkryt. Naštěstí se mohou uchýlit do nedaleké opuštěné lovecké chaty. Když se ráno s nadějí na pokračování v cestě probudí, zjistí, že jejich průvodce chybí. A jeho hlava visí nabodnutá na stromě před chatou. Z bezstarostné dovolené se stává boj o přežití. Z osmi výletníků zůstane sedm, pak šest, pak pět… zachrání se alespoň někdo? A je vrahem jeden z nich, nebo někdo úplně cizí?... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2024 , FobosOriginální název:
Dead of Winter, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivá smrt. Přihlašte se a napište ho.
Z první knížky ze série Strašidelných domů jsem zas tak odvařená nebyla. Když mi přítel vybral tuhle novinku (úplně mě minula) od autorky k Vánocům, řekla jsem si proč ne, i když jsem k ní přistupovala o něco víc opatrněji. Děj mě ale zaujal (i když se už takových příběhů napsalo mraky).
Začátek mi připomínal Shari Lapenu, ale stejně jako u Shari jsem si i tady napsala na lísteček jména a ve zkratce něco o každé z postav. To mi v průběhu pomáhalo se orientovat.
Nejdřív jsem byla mile překvapená. Většina knížky se navíc četla svižně, ale pak se vlastně nic nedělo, až na opakující se vraždy se stejným modus operandi. Žádné překvapení, žádná změna - napětí se vytratilo. Začala jsem se soustředit na nelogičnosti a Simone, kterou jsem nemohla vystát. Navíc jsem nechápala, jak můžou být postavy z tolika nechutných úmrtí (někteří byli i ve velmi blízkém vztahu) tak v pohodě. Přišlo mi to celé hrozně nevěrohodné. O hlavní hrdince jsme toho moc nevěděli, takže mi byla jedno a vraha jsem si tipla hned na začátku. Autorka si s námi ale hrála, takže mě párkrát svedla na jinou stopu. Přesto mě konec nepřekvapil.
Za mě o fous lepší počin než Duch domu Ashburnů. Kdyby autorka doladila některé nelogičnosti a vymyslela něco navíc k tomu všemi známému námětu, byla bych dost spokojená. I tak ale nelituju, že jsem s knížkou strávila nějaký čas. Bylo to čtivé a ráda zkusím další autorčiny knížky.
Darcy opět nezklamala. Její knížky jsou prostě dokonalé!
Christa je mladá a zamilovaná žena, která neváhá ani chvíli, když ji její přítel pozve na výlet do hor. Očekává, že se jejich vztah posune a tak se nemůže dočkat.
Cestou bohužel narazí na překážku na silnici, která se stane osudovou. A nejen Christě. A nejen Kiernanovi. A nejen jim, ale všem v autobusu, kteří na dovolenou míří.
Tragickou shodou okolností začne Christa bloudit a hledat svého partnera, když spadne ze srázu. Naštěstí narazí na chatu, kde jsou spolucestující schovaní a čekají na pomoc.
Jenže ráno najdou na nedaleké borovici hlavu jejich průvodce. A nebude jediná. A tak mezi bílými vločkami vypukne krvavý boj o přežití.
Naprosto skvělá knížka do téhle zachumelené doby, kterou jsem si užila na maximum!
Žebříček nejprodávanějších knih (45. týden)
13.11.2024
Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)
27.10.2024
Kniha Mrazivá smrt v seznamech
v Mé knihovně | 139x |
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Vcelku dobrá knížka i když takových podobných už bylo hodně. Vrah mi byl jasný vcelku od začátku a i jsem pak odhadla, proč to dělal. Ale i tak mě bavilo to prostředí.