Mrtvá zóna přehled

Mrtvá zóna
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540342/bmid_mrtva-zona.png 4 498 498

Washington Poe série

Detektiv seržant Washington Poe bojuje u soudu proti vystěhování ze svého milovaného domku na samotě. Během projednávání je však povolán do zapadlého nevěstince v Carlisle, kde byl jistý muž ubit k smrti baseballovou pálkou. Poe je zmatený – pátrá po sériových vrazích, a přitom tohle vypadá jako obyčejná vražda pasáka. Jenže jeho účast si osobně vyžádali lidé, kteří raději zůstávají ve stínu. Čím více se Poe a společensky poněkud neohrabaná programátorka Tilly Bradshawová dostávají hlouběji do případu, tím více přibývá zdánlivě nezodpověditelných otázek: Proč, navzdory přísným prověrkám pro práci na vysoké pozici, nic z minulosti oběti nesedí? Proč na místě činu zůstala malá ozdoba – a proč ji někdo z vyšetřovacího týmu ukradl? A jak případ souvisí s bezchybně provedenou bankovní loupeží, k níž došlo o tři roky dříve a při které nebylo nic odcizeno?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Audioteka

Dead Ground, 2021

Interpreti: Martin Zahálka

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvá zóna. Přihlašte se a napište ho.

MíšaS.
19.11.2024 4 z 5

To finální rozuzlení na mě bylo už moc na sílu. Ale kniha se četla dobře, příběh běžel a já jsem spokojená.

INCOGNITOREADER
15.11.2024 3 z 5

Opět jsem poslouchal jako audioknihu, která byla načtená podle druhého vydání z roku 2023 s opraveným překladem. Takže nevím co bylo v tom prvním případě tak špatně, že se vydavatel rozhodl vydat knihu jen rok na to znovu. Rozjezd je tady dost pomalý. Navíc mi přišlo, že Tilly je tady tak nějak upozaděná na úkor dalších postav, které se přidávají k vyšetřování. A otázka zní: proč sakra proč? Máte tu nejzábavnější postavu z celé série a autor ji odsune do pozadí? Příběh jako takový mi úplně nesedl, ale to je daným tématem. Asi bych to čekal v jiné sérii než zde. Pocitově bych knihu ohodnotil na 3,5*

aworel
14.11.2024 5 z 5

Tahle dvojka nemá chybu.

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023

Vychází Mrtvá zóna, Temný amulet a další knižní novinky (39. týden)

25.09.2022

Ocenění knihy (1)

2022 - CWA Dagger Awards (Ian Fleming Steel Dagger)

Kniha Mrtvá zóna v seznamech