Mrtvý holky přehled

Mrtvý holky
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106740/mrtvy-holky-106740.jpg 4 239 239

Sbírka deseti povídek z let 2002 až 2006, obsahující vedle klasické Smrtečky nebo Bělorusky i méně známé a novější drobné texty Miloše Urbana. Ilustrované vydání s ilustracemi Pavla Růta.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvý holky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

evickakyticka
31.07.2022 4 z 5

Přesně takové čtení jsem potřebovala jako sůl. Každá povídka se mi líbila, měla něco zajímavého. Baví mě ty podivnosti, které se dějí, baví mě autorův styl.

Děkuji, byla to opět jízda.

vlkcz
10.07.2022 5 z 5

Kdybych to vzal čistě matematicky, tak 4,5*. Dvě průměrné (Občina, Vlasy), v Bělorusce něco málo chybí, ale jinak samé pecky.
Těch holek je ve skutečnosti mrtvých jen 2,5 (+ stará baronka), ale to vůbec nevadí. Ono taky čistě hororové jsou jen 2 povídky, zbytek střídá žánry od mysteriózna až po vtipné hříčky.
Jinak Urban ukázal, že ani žánr povídky mu není cizí, že i na omezeném prostoru umí uplatnit to, co zdobí jeho romány. Především skvělé vykreslení atmosféry, práci s mysteriózními tématy, svojí mírně cynickou až úchylnou poetiku. Pro ty, kteří Urbana jako já milují, jde o příjemné setkání s oblíbeným autorem, pro ty, kteří se s ním dosud nepochopitelně míjeli, vhodná četba na seznámení.


anonymní.Ilja
08.02.2022 5 z 5

Musím říct, že tahle sbírka povídek si ode mne získala 5 hvězd a to plně zaslouženě. Zamiloval jsem se a hned hledal, co dalšího tento autor napsal. Jeho styl psaní mi jednoduše sednul u první povídky a až do poslední mne držel. Člověk, když čte tyto povídky, je uchvácen nepravděpodobností a podivností, fantastičností a magičností těch příběhů, ale to jim neubírá na skutečnosti a uvěřitelnosti. Za mne nádhera.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvý holky v seznamech

v Přečtených331x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených13x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x