Můj strýc Odysseus přehled

Můj strýc Odysseus
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174566/muj-stryc-odysseus.jpg 4 49 49

Vyprávění o strýci Josefu Frajvaldovi, majiteli pohřebního ústavu v pražské Benátské ulici, vyprávění „o člověku, který mnoho bloudil, zmítán osudem, až posléze došel svého cíle a zapomnění, jak je člověku dáno“ Jiří Marek situuje zprvu do staré mocnářské Vídně počátku století a děj po válečné odbočce přenáší do prvorepublikánské Prahy, kde se také na sklonku třicátých let příběh Josefa Frajvalda uzavírá...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj strýc Odysseus. Přihlašte se a napište ho.

Ajanie
10.10.2024 5 z 5

Kniha plná vtipu, lidskosti a zároveň poučení o historii naší země zábavnou formou.

Sandalkar
02.05.2023 4 z 5

Prekvapive prijemne dilko.... je zajimave kolik veci je i po 100 letech stejnych.

JankoStirbey
26.08.2022 5 z 5

Úprimne som v našej (ČS) tvorbe nečakal takýto zjav. Na každé pokračovanie v čítaní knihy som sa neskutočne tešil, pretože autor ju napísal tak bravúrne, že vždy sa dalo čakať nejaké skvelé zábavné dobrodružstvo. Zároveň musím podotknúť, že nad knihou som sa takto už dávno nepobavil. Kniha mi trochu pripomenula Miláčika, no tu som necítil odpor voči hrdinovi, asi vďaka jeho triezvemu, a vlastne spravodlivému, pohľadu na svet. Excelentné dielo, odporúčam.

Kniha Můj strýc Odysseus v seznamech