Můj strýc Odysseus přehled
Jiří Marek (p)
Vyprávění o strýci Josefu Frajvaldovi, majiteli pohřebního ústavu v pražské Benátské ulici, vyprávění „o člověku, který mnoho bloudil, zmítán osudem, až posléze došel svého cíle a zapomnění, jak je člověku dáno“ Jiří Marek situuje zprvu do staré mocnářské Vídně počátku století a děj po válečné odbočce přenáší do prvorepublikánské Prahy, kde se také na sklonku třicátých let příběh Josefa Frajvalda uzavírá...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj strýc Odysseus. Přihlašte se a napište ho.
Úprimne som v našej (ČS) tvorbe nečakal takýto zjav. Na každé pokračovanie v čítaní knihy som sa neskutočne tešil, pretože autor ju napísal tak bravúrne, že vždy sa dalo čakať nejaké skvelé zábavné dobrodružstvo. Zároveň musím podotknúť, že nad knihou som sa takto už dávno nepobavil. Kniha mi trochu pripomenula Miláčika, no tu som necítil odpor voči hrdinovi, asi vďaka jeho triezvemu, a vlastne spravodlivému, pohľadu na svet. Excelentné dielo, odporúčam.
Kniha Můj strýc Odysseus v seznamech
satira humor Rakousko-Uhersko první republika, 1918-1938 humoristické romány
1968 | Panoptikum starých kriminálních příběhů |
1981 | Panoptikum Města pražského |
1974 | Panoptikum hříšných lidí |
2001 | Můj strýc Odysseus |
1984 | Panoptikum |
Kniha plná vtipu, lidskosti a zároveň poučení o historii naší země zábavnou formou.