Murtagh přehled

Murtagh
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536041/bmid_murtagh-66154d49b3477.jpg 4 88 88

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá cosi zlého. A tak začíná epická cesta do známých i neprobádaných krajů, kde budou muset Murtagh a Trn použít všechny zbraně ze svého arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnici, která je mnohem mocnější, než se zdá.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

Murtagh , 2023


Interpreti: Martin Stránský
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Murtagh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Ancees
včera

Kdo se zamiloval do Odkazu dračích jezdců a chtěl by se k nim navrátit? Murtagh se vrací k událostem z Eragona a zároveň je něčím úplně jiným… Boj se zlou čarodejnicí mu bere veškeré jeho síly a ani Trn ( jeho drak ) pro něj nemůže byt stoprocentně nápomocný. Tahle kniha je jedna velká jízda,která vám zase přiblíží to, jak moc Paoliniho postavy milujete a kolik byste toho s němi ještě chtěli prožít. Paolini je totiž vykresluje velmi barvitě a všemu dává akci, kterou si člověk od fantasy knih žádá a očekává ji. Pro mě kniha tedy byla příjemným návratem, více jsem se dozvěděla o postavě Murtagha a jeho myšlení a zamilovala si jeho nebojácnost a touhu bojovat. Jako každý z nás, i on děla chyby, jak ale dopadne v konečném důsledku? Dokáže ochránit sebe i své nejbližší okolí? Pokud máte rádi Eragona a celou tuto sérii, pak vás jistě nesmí minout ani tato doplňková kniha. Je to totiž přesně to, co si my milovníci Odkazu dračích jezdců přejeme.

Za knihu mnohokrát děkuji @albatrosmedia .

lena.o.knihach
20.06.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Protože jsem Odkaz Dračích jezdců četla nedávno, na návrat do Alagaësie jsem nečekala dlouho. Po pádu zlého krále nejsou Murtagh s Trnem vítaní společníci. Jsou neustále v pohybu a na svých cestách narazí i na hrůzostrašnou čarodějnici.

Sice je hlavním hrdinou někdo jiný, ale upřímně si nedokážu představit, že bych se do Murtagha pustila, aniž bych neznala čtyři předchozí díly.

Murtagh má za sebou několik důležitých bitev a momentů, které doporučuji znát. Ne ke všemu se tady vrací a určitě je dobré vědět, co s jakou postavou prožil, s kým vychází a v jakém případě je lepší držet se dál.

Skvělá fantasy jde napsat i bez romantické linky a Paolini tohle vážně umí. Zaměřuje se na draky (v tomto případě pouze na Trna) a propracovanou zápletku, která trochu poodhalí věci z minulých knih.

Na větší akci jsme si museli počkat a někdy to nebylo zrovna záživné čekání, ale já vám tuhle dračí fantasy nemůžu nedoporučit.


heliiinka
19.06.2024 4 z 5

Paolini píše slowburn. Kdo to nezná, připadá mu kniha rozvleklá. A ona je, protože dějově je opravdu krátká, i když to trvá 600 stran. Paolini je zkrátka mistr popisu a detailů.
Líbil se mi návrat draků i urgalů a líbily se mi střípky vzpomínek na Galbatorixův dvůr. Doporučuji osvěžit si Inheritance před čtením Murtagha.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Murtagh v seznamech

v Právě čtených40x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených3x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst198x
v Chci si koupit113x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Christopher Paolini
americká, 1983
2004  86%Eragon
2012  88%Inheritance
2006  86%Eldest
2020  76%Spát v moři hvězd. Kniha I.
2009  87%Brisingr