Můžu. Ale nechci přehled
Erik Decimus
Vztahy nejsou o tom, jak moc a koho milujete. Jsou o tom, co si vyberete. Na co máte. Co ustojíte. Lásku je třeba pěstovat jako rostlinu, na kterou jsme alergičtí. Druhé a rozšířené vydání divoké sbírky, která u čtenářů zdomácněla pod zkratkou MAN.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můžu. Ale nechci. Přihlašte se a napište ho.
Můžu.Ale nechci. Líbil se mi už ten sympatický a trochu rebelský nadpis. Kniha mě opět nezklamala - soubor krátkých povídek a básní, doplněno opět několika úvahami. V čem se liší od Bezceleru? Je zaměřena spíš literárně, tedy místo úvah a zamyšlení a povídání o životě spíš povídky (pobavil mě námět na Tristana a Izoldu, se skvělou pointou). Básně lehké,které lehce brnknou o duši, zanechají pocit nevšednosti, básně, které jsou inspirované každodenním životem. Ale několik zamyšlení nad věcmi kolem nás jsou zde obsaženy též.
Stejně jako Bezceler i tato kniha není na jeden zátah. A mnohé z myšlenek probouzí vlastní reakce, souhlas nebo objevení nového náhledu na život a lidské bytí vůbec. A líbí se mi, že autor neztrácí kritičnost vůči některým oblastem života, ale zároveň si zachovává vlídnost vůči životu samému.
"Můžu-ale nechci" se může změnit také v "nechci, ale můžu". Díky, Eriku! Oba náhledy stojí za úvahu a s odvahou se dají použít i v životě.
Naprosto skvělá kniha mého oblíbeného autora. Už třetí, co jsem četla. Moudrá i vtipná. Moc doporučuji. Díky Eriku.
Kniha Můžu. Ale nechci v seznamech
2022 | Bezceler |
2022 | Můžu. Ale nechci |
2020 | Po přečtení nepalte |
2019 | Štěstí na obzoru |
2018 | Decimoviny |
Nesuď knihu podle obalu. Tady možno bez obav. Obojí dokonalá harmonie barev, výjevů a slov. Tato kniha rozhodně jen tak nezapadne někam hluboko či dospod knihovny. Pořád bude mít co říct, stačí otevřít a číst....