My děti ze stanice ZOO přehled

My děti ze stanice ZOO
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307412/mid_my-deti-ze-stanice-zoo-Zof-307412.png 5 8360 8360

My děti ze stanice ZOO série

1. díl >

Na základě zpovědi zachycené na magnetofonových páscích zpracovali Kai Hermann a Horst Rieck autentický životní příběh německé narkomanky Christiany F. Dnes již dospělá Christiane F. se poprvé ve svých dvanácti letech setkala v evangelickém centru pro mládež s hašišem, ve třinácti na diskotéce s heroinem. Brzo se stala na drogách závislou, přes den chodila do školy a odpoledne si spolu se svými přáteli-narkomany vydělávala na stanici ZOO peníze na drogu prostitucí. Její matka skoro dva roky netušila nic o dvojím životě své dcery. Christiane F. vypráví s obdivuhodnou snahou o přesnost a odzbrojující otevřeností o osudech dětí, o kterých se veřejnost dozvídá až z titulků novin, jež oznamují jejich smrt. Příběh Christiany F. se denně opakuje kdekoli na světě.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Oldag

Wir Kinder vom Bahnhof ZOO, 1978

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize My děti ze stanice ZOO. Přihlašte se a napište ho.

Alena.Listakova
předevčírem 5 z 5

Četla jsem knihu a viděla i film. Ovšem kniha mnou opravdu surově otřásla. Nejen že vám předhodí tvrdou realitu užívání drog, ale také popisuje podmínky, které mnozí narkomani mají. Jak jsem řekla, příběh mnou velmi otřásl.
Nejvíc mě mrzel život hlavní hrdinky, která se kvůli narkotikům musela uchýlit k těm nejostudnějším věcem. Také mě velmi mrzelo, že po tak dlouhé a strastiplné cestě odvykáním do toho spadla opět. Velmi mrazivá kniha, která se vám zavrtá až do morku kostí.

verka5083
08.01.2025 5 z 5

My děti ze stanice ZOO“ je kniha, která vás strhne svou syrovostí a autenticitu. Autorka Christiane F. v ní vypráví svůj skutečný příběh s neuvěřitelnou otevřeností a přesností. Příběh se týká problematiky drog a jejich devastujících dopadů, ale současně také ukazuje boj o přežití a lidskou zranitelnost.

Co na knize oceňuji nejvíce, je její schopnost přiblížit čtenáři tvrdosti reality, kterou si mnozí neumí ani představit. Christiane nabízí pohled na svět, který je často skrytý před očima

Myslím si, že tato kniha má nejen silný literární, ale i vzdělávací potenciál. Její poselství je velmi důležité, že by si ji měl přečíst každý, kdo chce pochopit, jak může spadnout do problémů a jak složitý člověk je z nich uniknout. Doporučila bych ji jako povinnou četbu na středních školách – její varovný tón a silný příběh mají moc oslovit mladé lidi způsobem, který je skutečně zapamatov

„My děti ze stanice ZOO“ je silné čtení, které zanechá hluboký dojem a nutí čtenáře uvažovat o životě a hodnotách. Jednoznačně doporučuji.

karolina.Sim
04.01.2025 5 z 5

Kniha My děti ze stanice ZOO vypráví skutečný příběh Christiane F., která se v 70. letech v Berlíně dostala do drogové závislosti už jako čtrnáctiletá. Společně s dalšími mladými lidmi se pohybovala kolem stanice metra ZOO, kde se drogy sháněly, prodávaly a kde často končil i jejich život. Je to syrová a nekompromisní zpověď o pádu do závislosti, beznaději i selhání dospělých kolem.
Knihu jsem četla s těžkým srdcem a stále mi nejde do hlavy, jak si toho tehdy nikdo pořádně nevšiml. Ano, byla jiná doba. O drogách se skoro nemluvilo, problémy se přehlížely a spousta věcí se považovala za „nepatřičná témata“. Ale právě to mlčení a lhostejnost tehdy stály mnoho mladých životů.
Nemyslím si, že selhaly jen děti, které do toho spadly. Selhala celá společnost. Rodiče, škola, úřady, dokonce i sousedé. Tahle kniha je varováním, ale i připomínkou, že problémy nezmizí tím, že zavřeme oči. A právě proto by si ji měl přečíst každý – i dnes.

Žebříček nejprodávanějších knih (19. týden)

15.05.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (18. týden)

09.05.2024

Kniha My děti ze stanice ZOO v seznamech