Myšlenky za volantem 2 přehled
Marek Eben
Audiokniha Marka Ebena Myšlenky za volantem 2 představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2020–2024. Co se člověku honí hlavou, když sedí za volantem? Při tak mechanické činnosti prakticky cokoli. Marek Eben s posluchači sdílí své radosti i strasti (když mu například nečekaný návštěvník rozbije pračku), občas se zanoří i do vzpomínek a svěří se také se svými, někdy až bizarními zážitky. Nejen dámy jistě ocení možnost nahlédnout do hercova šatníku a každého milovníka zvířat pohladí po duši texty o psech. Ať už se při psaní autor dotýká témat lehčích či těžších, vždy tak činí s notnou dávkou humoru, s patřičným nadhledem a sebeironií. Běda, kdybychom své životy žili v plavkách, prvních třicet let by to možná šlo, ale co těch dalších padesát nebo šedesát? Oblečení je nejen praktická, ale i laskavá věc a zvykli jsme si, že vůbec není marné oblékat i naše duše. Třeba do slušného chování, společenských konvencí, ušlechtilého slovníku. Ale jednou, až bude po všem, bude naše duše nahá, nebude mít na sobě ani ty plavky a ten, co nás stvořil, uvidí do nejmenšího detailu všechno, co jsme s tím, co jsme dostali, provedli. A řeknu vám, že na procházku po téhle pláži, která vede k moři věčnosti, se teda moc netěším.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenky za volantem 2. Přihlašte se a napište ho.
I tentokrát kniha, která baví a hladí. Dostanete to, co čekáte po přečtení "zelené" knihy. Znovu mne mrzí ta odporná karikatura.
Žebříček nejprodávanějších knih (50. týden)
18.12.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (49. týden)
12.12.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (47. týden)
27.11.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Myšlenky za volantem 2 v seznamech
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
2006 | Život sedmkrát jinak |
Návrat k myšlenkám Marka Ebena, který svým noblesní způsobem dokáže vylíčit i obyčejné nebo lehce trapné historky tak, že vás rozesměje. Lety nastřádaná moudrost, pochopení lidské povahy a laskavost čiší z každého řádku a ať už se chcete pobavit, pozastavit nebo i zahloubat, odreagovat od uspěchaného života a užít si příjemnou chvilku, tato kniha je správná volba.
Doporučuji a přidávám si pana Ebena do seznamu slavných lidí, se kterými by stálo za to se setkat.