Myšlenky za volantem přehled

Myšlenky za volantem
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551778/bmid_myslenky-za-volantem.jpg 4 1166 1166

Myšlenky za volantem série

1. díl >

Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenky za volantem. Přihlašte se a napište ho.

Čmelík
19.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Zábavné, čtivé a trefné. Tak bych nazvala Myšlenky za volantem. Mnohokrát jsem se v některých příbězích viděla, anebo z mého okolí. Neskutečně jsem se bavila například u tématu Adolfa Hitlera, který je nejčastější osobností v televizi a že mu říkáme "Ádo". Nebo mě zaujalo velikonoční mrskání, kdy autor popisuje, že hodin svou manželku, která je na vozíku, je obtížné. Ta lehkost, otevřenou a vtipnost, se kterou je kniha napsaná, mě přinutila ji přečíst takřka jedním dechem. Bravo.

PaniJani
14.01.2025 5 z 5

Pěkné, milé a vtipné čtení. Bylo i úsměvné vzpomínat na dobu covidovou a na zážitky s desinfekcí, vakcínami aj. Těším se až přečtu pokračování.

kasavubu
12.01.2025 5 z 5

Milé příběhy ze života, některé vtipné, jiné spíše úsměvné. Myslím, že více ocení lidé ve středním věku a starší.

Žebříček nejprodávanějších knih (50. týden)

18.12.2024

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Puberta je jeden z nástrojů, jak příroda pečuje o lidský rod, aby nevyhynul. Protože člověk by asi nikdy dobrovolně neopustil to bezpečí vlastní rodiny, kde je o něj postaráno milujícími rodiči, a rodiče by asi těžko přenesli přes srdce, že to rozkošné a bezproblémové dítě najednou odchází. Ale pak přijde spásná puberta a z toho rozkošného dítěte se stane nesnesitelný jedinec, který opovrhuje svými rodiči, jejich hudbou, jejich oblečením, jejich životním stylem, takže nakonec jednou, když praští dveřmi a odejde, rodiče to jakž takž přežijí. A co je zajímavé, že hned venku na toho nesnesitelného jedince čeká jiný nesnesitelný jedinec, ovšem opačného pohlaví, který také před chvílí někde praštil dveřmi, a ti dva nesnesitelní pocítí k sobě tak neuvěřitelnou náklonnost, že spojí své životy a stanou se z nich ti báječní milující rodiče, od kterých by žádné dítě neodešlo, nebýt puberty.

Knížka, kterou držíš v ruce, není žádná velká literatura. Je to soubor sloupků, které už po několik let píši do časopisu. Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Neváhej to udělat! Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.

Chcete - li pobavit boha, povězte mu o svých plánech. Tak vám na prahu nového roku přeji, abyste si splnili i to, co jste si nepředsevzali

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Myšlenky za volantem v seznamech

v Přečtených1 591x
v Mé knihovně272x