Ostravská mystéria přehled

Ostravská mystéria
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413096/bmid_ostravska-mysteria-Frl-413096.jpg 4 119 119

Mystéria série

1. díl >

Po Velké válce je Ostravsko divoký region. Uhelná pokladnice mladé republiky i průmyslové srdce, kde se buduje div ne ze dne na den. Legionář Vácha po návratu z ruského tažení prolévá hrdlem hektolitry alkoholu, aby zahnal staré běsy. A kdyby chlast nestačil, raději neodkládá nabitou pistoli. Dcera četníka Sikory se nudí jako účetní a ve volném čase prohání silné závodní mašiny a hrabe se tatíkovi v soukromém tajném archivu. A farář Bronský by své představené jistě nepotěšil, kdyby viděli, jakou má doma knihovničku plnou okultních svazků. Když se ti tři setkají, vznikne trojice "paranormálních vyšetřovatelů" stejně barvitá jako samo Ostravsko. Stačí jim dát první případ; hned kolem nich sviští kulky a zní temná prokletí...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostravská mystéria. Přihlašte se a napište ho.

Forsaken
11.12.2024 4 z 5

Velmi příjemné překvapení mi Marek Skřipský připravil. Byly to de facto takové krimi příběhy říznuté vcelku vydařenou fantasy, v níž se místo mečů používají revolvery a pistole bo Ostrava, ....! Povětšinou jsem se velmi dobře bavil, potěšil mě autorův vztah k československým legiím a vadilo mi vlastně jen to, co je dnes v knihách a filmech povinné. Děj se odehrává ve dvacátých letech minulého století, přesto jsem v něm narazil na neohroženou motorkářku. Já mám ženy rád, nemyslím si, že patří jen k plotně a do ložnice, ale tohle heroizování je pro mě příliš na sílu. Dost mi to narušovalo povedenou prvorepublikovou atmosféru.

Ív688
05.09.2024 5 z 5

Opět musím pochválit mysteriózní příběh, stejně jako předchozí kniha Ostravský páter..mne nadchla, prostě si užijte zvláštní jevy, někdy je vše neuvěřitelně uvěřitelné...pokud je v prodeji audio určitě si cd pořídím

tlllk
11.08.2024 5 z 5

Čital som to v obrátenom poradí, a musím priznať že som sa bavil viac ako pri dvojke. Ako relax na leto v podobe audio to môžem plne odporučiť.

Kniha Ostravská mystéria v seznamech