Mýtonoši přehled

Mýtonoši
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540080/bmid_mytonosi.jpg 4 339 339

Mýtonoši série

1. díl >

Po smrtelné nehodě své matky už šestnáctiletá Bree Matthewsová nechce mít nic společného s domem, kde vyrůstala a který je plný vzpomínek. Rezidenční program pro nadané středoškoláky na Severokarolinské univerzitě vypadá jako dokonalý únik - dokud první noci v kampusu není Bree svědkem magického útoku. Létající démon, který se krmí lidskou energií. Tajná společnost lidí, kteří si říkají mýtonoši, studenti, kteří démony loví. A taky záhadný mág, který si říká merlin, co se neúspěšně pokusí Bree vymazat paměť. Jeho pokus však probudí Breeinu jedinečnou magii i pohřbené vzpomínky - té noci, kdy její matka zemřela, byl v nemocnici někdo jiný, kdo si říkal merlin. Teď když Bree ví, že je na matčině smrti víc, než prohlašovala policie, udělá cokoli, aby zjistila pravdu - i kdyby to mělo znamenat, že se sama infiltruje mezi mýtonoše a stane se jedním ze zasvěcenců. Na svou stranu dostane také odpadlického mýtonoše Nicka, který nemá spolek o nic radši než ona, a jejich spojenectví je vtáhne hlouběji do tajemství společnosti - a také blíž k tomu druhému. Ale když jí mýtonoši odhalí, že jsou potomky rytířů krále Artuše, a vysvětlí, že se blíží magická válka, Bree se musí rozhodnout, jak daleko kvůli pravdě zajde a jestli by měla své schopnosti použít ke zničení spolku - nebo se k němu připojit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Legendborn, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mýtonoši. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (83)

MoireDeTardis
09.09.2024 5 z 5

Mýtonoše jsem si upřímně vybrala kvůli obálce. Nebo přesněji řečeno kvůli obálce, hodnocení a letmou kontrolou anotace. A to jsem ani při nejmenším nečekala, co mě vlastně čeká. Přes z počátku kostrbatější start jsme zamířili rovnou do epickýho finále. Příběh mě zaujal, líbila se mi středověká tématika, mystično. Často jsem měla problém se naladit na černošský téma - ne proto, že by mě nějak odpuzovalo, ale prostě mi není tak blízký. Chápu ale, že pro knihu je stěžejní. Líbí se mi provázání různých druhů magií, tajemno. Co na autorce můžu vypíchnout je, že směřování jejího děje pro mě bylo nepředvídatelný a překvapivý. Knihu jsem zhltla za dva dny a zjistila jsem, že už existuje pokračování, který jsem prostě musela hned mít. Knížka nemusí být ve všech ohledech perfektní, aby dostala těch slavných 5*. Vnitřní prožitek je to, co se počítá.

Kikulka97
06.09.2024 odpad!

Toto byla katastrofa. Autorčin styl psaní mi vůbec nesedl, v prvních pár kapitolách si vytvořila tak zakomplexovanou hrdinku, která samozřejmě hned musí potkal týpka, jež působí asi podobně důvěryhodně jako Edík ze Stmívání. A to nemluvím o faktu, že se zde prostě v každé větě musí zdůrazňovat rasa hlavní hrdinky. Spousta věcí zde byla na můj vkus nelogická, na sílu....a celkově bichle jedna velká nuda a škoda papíru. Inu toto opravdu není knížka, ke které bych se ráda vrátila.


lucakuca
28.07.2024 3 z 5

Chvíli zdlouhavé. Líbilo se mi zapojení Artušova odkazu. Ale!?
Rejpance všudypřítomného zdůrazňování "já jsem černoška," byly opravdu rušivě všudypřítomné...
Mně to stačí říct jednou, sem tam ťuknout, fakt jsem chápavá (ne to do mě rvát jak paličkou na maso. Buch buch buch). Fakt bych pochopila děsivý odkaz otrokářství...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021


Citáty z knihy (10)

Jenže tahle nová vzpomínka mi nepřipadá skutečná. Je to jen tenká, chatrná vrstva upředená ze stříbrného dýmu, pod níž je vidět nepopiratelná pravda. (Mýtonoši, str 33)


Zjistila jsem, že moje agonie je hladová. Nebaží po pravdě. Ve skutečnosti ne. Jenom se chce krmit smutkem, dokud na žádnou ji- nou emoci nezbyde místo. (Mýtonoši, str 445)


Ať už se rozhodneš dělat cokoli, holčičko, musíš žít život podle sebe. (Mýtonoši, str 453)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Mýtonoši v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených424x
ve Čtenářské výzvě89x
v Doporučených35x
v Knihotéce287x
v Chystám se číst424x
v Chci si koupit133x
v dalších seznamech8x