Na konci mlčení přehled

Na konci mlčení https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13251/bmid_na-konci-mlceni-ZoH-13251.jpg 4 83 83

Psychologický román o neobvyklém prázdninovém soužití tří manželských párů z Německa v malé vesničce v západním Yorkshiru, které vyústí v nečekanou tragédii. Zdánlivě pohodové soužití tří manželských dvojic je nazíráno očima ženy, která se jako druhá manželka jednoho z nich dostala do této společnosti nejpozději a ostře vnímá řadu příznaků svědčících o tom, že ve zdánlivě idylickém soužití něco skřípe. Žena, která se potýká s nenávistí patnáctileté nevlastní dcery a nevyslovenou kritikou mužových přátel, brzy pozná, že ostatní spojuje něco z minulosti, co z této skupiny tvoří vlastně vězení. Bez varování pak dojde ke krvavé tragédii, jejíž vyšetřování odhalí minulé události a přeživší protagonisty donutí podívat se na minulost bez utajování a přikrašlování.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Am Ende des Schweigens , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na konci mlčení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

85098211
17.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Asi dost dobře chápu, proč se tady hodnocení této knihy tak různí. Pokud totiž někdo očekává detektivku nebo dokonce thriller, bude s velkou pravděpodobností zklamaný. Kromě toho je i tempo vyprávění poměrně pomalé, ale na druhé straně se to k příběhu tohoto typu dokonale hodí. Autorka píše propracované psychologické romány a ty prostě nemusí sednout každému. Ale o co v knize vůbec půjde? ;-)
Tři páry z Německa, které se znají již dlouhá léta, pravidelně tráví prázdniny ve Stanbury House v Yorkshire, nemovitosti, kterou Patricia Roth zdědila po svém dědečkovi Kevinu McGowanovi. Jenomže tentokrát se přihlásí údajný nemanželský syn jejího dědečka a vznese nárok na Stanbury House. Nejde ale jen o tento spor s oním Philipem Bowenem, ale také o různé konflikty mezi manželskými páry navzájem. Autorka tak čtenáře postupně seznamuje s jednotlivými postavami a jejich povahou. Přičemž asi úplně nejvíc jsem nesnášela Patricii a Tima. Naopak nejsympatičtější mi byla Jessica a svým způsobem jsem chápala také její nevlastní dcer Ricardu. No a tak když se Jessica jednoho dne vrátí z jedné ze svých procházek, najde těla Patricie, její dcery Diane, Tima a svého manžela Alexandra. Kromě Timovy manželky Evelin, Patriciina manžela Leona a těžce zraněné dcery Sophie byli všichni brutálně zavražděni. Tisk okamžitě za pachatele označí Philipa Bowena, zatímco policie podezírá depresivní Evelin, jedinou přeživší na místě činu. To ovšem Jessice nedá a sama se snaží pátrat na vlastní pěst...
Knihu jsem poslouchala jako audio v jazyce originálu, proto nemohu posoudit a hodnotit český překlad. Ale to nic nemění na skutečnosti, že se mi líbila, dávám tedy plný počet a na další knihu této své oblíbené autorky se budu zase časem těšit.

jana277
04.01.2024 3 z 5

Načo toľko zavraždených? Zmiznutú dcéru nebudeme hlásiť? Chorý psychoterapeut má šancu byť veleúspešný?... Pri čítaní som sa dosť často zamýšľala na obdobnými situáciami, ktorými je román pretkaný a ktoré poukazovali na nedotiahnutosť, až naivnosť. Ale ak by som sa nezamýšľala, tak docela fajn psychologický román.


Nofar197
06.10.2022 4 z 5

Skvělá kniha. Jak já to těm s odpuštěním hajzlum přála - nejvíc Timovi a Patricii. Ohledně Tima - byl mi nesympatický už od první stránky, neuměla jsem vysvětlit proč. Naopak sympatické Jessice jsem přála jen to nejlepší - silná žena, která vi, co chce, stojí nohama má zemi, nedbá na falešné pozlatko. Zaslouží si daleko lepšího manžela, než byl Alexandr. Další, komu držím palce, je Ricarda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na konci mlčení v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit20x