Na západ od Říma přehled

Na západ od Říma
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15057/bmid_na-zapad-od-rima-ecc-15057.jpg 4 77 77

Román amerického spisovatele napsaný v nápadně strohém stylu s krátkými odstavci a kapitolami, přímočarým stylem prošpikovaným spoustou dialogů.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Pragma

West of Rome, 1986

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na západ od Říma. Přihlašte se a napište ho.

Palivo
26.09.2020 4 z 5

Bom dia.

John Fante, bratr Coca coly Fanta, v tomhle díle rozebírá následky toho, když se vám na zahradě objeví čokl, kterej nechce odejít. Hlavní hrdina si ho vezme na starost a jelikož je on, manželka, jeho děti i jejich partneři naprostí pošuci, jde to od devíti k pěti, od za pět dvanáct v pravé poledne a kdo ví kurva v kolik hodin. Co je tohle za výmysly? Teď je jedenáct a já jsem zase zpitej jako doga. No to je mi ale oslí můstek!

Jako všechny ostatní knížky od Fanta Pomeranč, i tahle knížka je napsaná tak svižně, že by se podle ní daly natočit Kokosy na sněhu 3: Návrat kokosů. Vtipná, satirická a úsměvná jednohubka (akorát by to chtělo trochu lepšího překladatele, kterej by nevalil věci typu "zapnul si v televizi Dodgerovu hru," a podobné.

Naskle.

8/10

Luciefever
14.08.2020 2 z 5

Řím jako touha, ke které se upínáš, když ti vlastní život leze krkem. Kdo z nás to někdy nepocítil, na všechno se vybodnout a jet daleko od marnosti? Možnosti jsou, závazky a svědomí ale taky...

Arturo.Bandini
25.11.2018 4 z 5

Miluji Fanteho!
Celkově by kniha asi byla za dvě až tři hvězdy, protože druhá novela mě moc neoslnila, ale jelikož Můj pes Blbec je zase naopak mou nejmilovanější novelou / povídkou vůbec, tak (7* + 2*) : 2 = 4 zasloužené hvězdy.
Dodatek: Čtu si komentáře pod tím svým a koukám, že spoustu přispěvatelů novela o psu bavila a rozesmívala. Mně však bylo při čtení každé její stránky dost smutno.
Molisův (= Fanteho) dům ve tvaru ypsilon na Point Dume:

Kniha Na západ od Říma v seznamech