Nabrúsený šéfkuchár přehled
Anthony Warner
Nikdy predtým sme neboli vystavení takej záplave informácií o jedle a zdraví ako dnes. Diéta na úpravu črevnej flóry, paleo stravovanie, bezlepková diéta, konšpiračné teórie o cukre. .. Akokoľvek znejú niektoré bizarne a dokonca môžu byť zdraviu škodlivé, sme náchylní v ich účinok veriť a neváhame ich vyskúšať. Profesionálny šéfkuchár a bloger Anthony Warner preto oslovil tím psychiatrov, behaviorálnych ekonómov, dietológov a expertov z oblasti potravinárskej výroby, aby spolu s nimi odhalil, prečo toľko praktických a inteligentných ľudí podľahne rôznym bláznivým výstrelkom v stravovaní. Neváha pritom použiť aj tvrdé slová a na konci knihy má čitateľ k dispozícii všetko potrebné, aby sa nedal pomýliť stravovacími šarlatánmi.... celý text
Literatura naučná Kuchařky Zdraví
Vydáno: 2018 , Slovart (SK)Originální název:
The Angry Chef: Bad Science and the Truth About Healthy Eating, 2017
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nabrúsený šéfkuchár. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Nabrúsený šéfkuchár v seznamech
v Právě čtených | 2x |
v Přečtených | 14x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 17x |
v Chystám se číst | 6x |
v Chci si koupit | 2x |
v dalších seznamech | 2x |
Štítky knihy
stravování, výživaAutorovy knížky
2018 | Nabroušený šéfkuchař - Líbivé bludy a krutá pravda o zdravém stravování |
Celkem fajn knížka, ale nebýt zbytečných keců okolo, mohla by mít i poloviční rozsah. Čte se poměrně dobře, jedná se o takovou povšechnou kritiku různých přístupů ke stravě z pohledu vědy. Pokud se člověk o stravu a kritické myšlení trochu zajímá nedozví se nic moc nového.