Nacisti: Varovanie dejín přehled

Nacisti: Varovanie dejín
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272855/bmid_nacisti-varovanie-dejin-2ww-272855.jpg 5 15 15

Uznávaný spisovateľ a tvorca televíznych dokumentov Laurence Rees v priebehu uplynulých šestnástich rokov interviewoval množstvo bývalých nacistov a jeho jedinečný vhľad do psychiky nacistov a vnútorných súvislostí druhej svetovej vojny mu vyslúžil nebývalé ocenenie. V nadväznosti na úspech Reesovho bestselleru Osvienčim toto podstatne upravené a aktualizované vydanie knihy Nacisti s podtitulom Varovanie dejín prináša silný a pútavý príbeh vzostupu a pádu tretej ríše. Dielo sa opiera o pozoruhodné svedectvá o živote v Hitlerovom štáte, vyrozprávané je slovami ľudí, ktorí na rôznych spoločenských stupňoch zakúsili nacistický režim. Rozsiahla nová časť o nacisticko-sovietskom pakte (pôvodne z Reesovej Vojny storočia) mrazivým spôsobom odhaľuje nacistickú mentalitu, ako sa prejavila počas najkrvavejšieho konfliktu ľudských dejín.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nacisti: Varovanie dejín. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

vvikingg
26.08.2023 5 z 5

britského historka L. Reese a jeho historické dukumentární snímky znám z You Tube, četl jsem od něj první knihu a byla skvělá v kostce shrnul podstatu nacionálního socialismu, který se zakládal na pseudodarwinismu, žijeme v neustálém zápase, během něhož slabí hynou, my tento zápas pokládáme za zcela přirozený, za nepřirozené pokládáme, kdyby kočka žila v míru s myší a liška se zajícem. Německá diplomacie byla ve stylu, jsme silnější než vy, a pokud neuděláte co mi chceme zničíme vás. Nějaké smlouvy, mezinárodní právo, kontrola pomocí organizace Společnost národů, to jsou jen triky , které slouží slabým, aby se kryli před silnými, náš případ Mnichovská zrada. Po první světové válce, kdy Německo prohrálo, většina Němců , že prohraná válka není není důvodem k tomu aby Němci byli uvrženi do trvalého otroctví a brzy se našel řečník , který Němce zaujal. Antisemitismus byl v Německu trvale zakořeněn a panoval názor, že z války vytěžili jen Židé, mohli za současný stav v Německu. rovněž stáli za potopenímTitaniku. V roce 1913 kdy Hitler pobýval ve Vídni a prodával své obrazy , tehdy ještě nebyl antisemita, vyhledával židovské obchodníky, kterým své obrazy prodával, protože ti byli ochotni riskovat, nasadit vysokou cenu.

Azmodan
27.12.2017 5 z 5

Pokud dějiny varují můžou nás také donutit přemýšlet. Přemýšlet nad tím, jak se opakují. Jak je hladovění, otrocká práce a lhostejnost stále zastoupená v naší společnosti. Přemýšlet o tom, jak by jsme se sami zachovali v podobných situacích a jak by jsme se s nimi vyrovnali a jak v nás jsou přes veškerou civilizaci zakořeněny stará evoluční paradigmata - přežít a přežít snadno. Kniha je unikátní také obsahem rozhovorů s účastníky oněch událostí, které otřásají našimi emocemi ještě dnes.


kannibal28
22.03.2017 5 z 5

knižka má spád a je velmi dobre napísaná doporučujem

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nacisti: Varovanie dejín v seznamech

v Přečtených22x
v Doporučených2x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit5x