Nájdem ten kľúč přehled

Nájdem ten kľúč
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539268/bmid_najdem-ten-kluc.jpg 3 455 455

Klíč série

1. díl >

Záhadná vražda, neznámy páchateľ, šesť podozrivých. Súkromná detektívka Julia Starková dostane nečakanú návštevu. Jej služby vyhľadá jeden z majiteľov úspešnej rodinnej firmy. Deň predtým sa u nich na statku vo Västernorrlande konalo valné zhromaždenie spojené s večerou. Ráno našiel vo svojom telefóne fotografiu zviazaného zakrvaveného muža s vrecom na hlave. Pre výpadky pamäti spôsobené alkoholom si nedokáže spomenúť, odkiaľ fotka pochádza a či je vinníkom on alebo niekto iný. Skôr než sa do prípadu zapojí polícia, najme si Juliu, aby zistila pravdu. Julia požiada o pomoc svojho exmanžela Sidneyho Mendelsona z norrmalmskej polície a v kútiku duše dúfa, že sa dajú znova dokopy. Spoločne vyrazia do lesov na prepychový statok, kde spoznávajú aj ostatných členov rodiny. Čím dlhšie pátrajú, tým je hádanka zamotanejšia. Julia sa musí spoľahnúť na svoj inštinkt, pozorovacie schopnosti a logiku, aby objavila kľúč k záhade.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Jag kommer att hitta nyckeln, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nájdem ten kľúč. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (134)

ZuzanaZ83
14.09.2024 audiokniha 3 z 5

Julie je soukromá detektivka, kterou si najme bohatý Per. Julie se tak spojí s bývalým manželem a spolu odjedou vypátrat tajemství nóbl rodiny.
Případ ve stylu Agathy Christie. Kniha se četla dobře, ale nic ve mně nevyvolávala. Jen snad lehkou averzi vůči Julii.

hey123
11.09.2024 audiokniha 3 z 5

Dala bych 3,5*. Nejsem moc zvyklá číst detektivky. Ale tahle mě opravdu bavila.
Děj ubíhá rychle, stránky mizí před očima.
A ten konec? Za mě super. I když to trochu tušíte, je to až do posledních stran napínavé. Ale popravdě? Mám mnohem raději Lars Kepler :)


Peggy2711
07.09.2024 audiokniha 3 z 5

V této detektivní sérii se jedná o jiný styl vyšetřování. Nesetkáme se zde s žádnými policejními metodami, žádné DNA, otisky prstů, výjezdy techniků a ohledání místa činu atd... Pracuje zde soukromá vyšetřovatelka Julie, která se dopátrává pravdy pouze svým vyptáváním, dedukcí, čtením mezi řádky, pozorováním neverbální komunikace účastníků, vcítěním se, nasloucháním... tohle se mi líbilo. Pozorný čtenář může pátrat s ní a na pachatele také přijít aniž by měl laboratoř a pitevnu. Ale hvězdy ubírám za mnohá místa, kde jsem si říkala, že je to fakt totální blbost, třeba její postraumatická porucha se mi zdá přemrštěná i některé její reakce a hlavně vztah s bývalým manželem je pro nás zatím nepochopitelný. Ale dávám šanci druhému dílu, který plynule navazuje na ten první, opravdu jako bych četla jednu knihu.

všechny komentáře

Související novinky (7)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (51. týden)

27.12.2023


Žebříček 10 nejčtenějších knih (prosinec)

15.12.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nájdem ten kľúč v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených608x
ve Čtenářské výzvě161x
v Doporučených2x
v Knihotéce192x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x