Návrat do Bridgewater přehled
Kristina Hattenhauer
Olivie se několik týdnů po rozchodu se Simonem dozví, že jí přítel zamlčel nemoc a zemřel. Zhrzená jeho smrtí opouští Londýn a vydává se do Simonova rodného městečka Bridgewater, kde má splnit jeho poslední vůli. Ale nebude to snadné. V cestě za splněním posledního přání zesnulého jí totiž stojí Simonův arogantní otec. Olivie musí čelit nejen Hendersonovi, ale i úzkostným stavům, které ji sužují od dospívání. Přeroste nenávist a pohrdání aspoň v náznak přátelství? Dokáže se osvobodit ze sevření zármutku a ožívajících děsivých vzpomínek?... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2024 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Návrat do Bridgewater
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat do Bridgewater. Přihlašte se a napište ho.
Připomnělo mi to sešity Večery pod lampou..jednohubka rychle přečtená..nějak mi tam neseděla doba do které to bylo zasazeno..hrdinka tam zapříčinila něco co jsem jí pak už do konce knihy nemohla odpustit.....
Moc se mi líbil styl psaní, který mě hned od začátku zaujal. V knize je spousta neotřelých způsobů, kterými autorka přibližuje pocity a duševní i fyzické stavy, opravdu jsem si to užívala.
Dále se mi líbilo vykreslení hlavních hrdinů, kteří nejsou zdaleka dokonalí. Kolize jejich charakterů dodávala potenciál skoro až k psychologickému románu. Skvěle vystižené duševní rozpoložení Olivie, krok dopředu a dva kroky zpátky spojené s psychickými problémy a frustrace jejího okolí a přeneseně i čtenáře, když se znovu a znovu vracela do své beznaděje a PTSD.
Od začátku naznačované a postupně odhalované tajemství z minulosti, které na konci vyústilo ve velice napínavé situace, jsem jako čtenářka spíš detektivek než romancí nadšeně uvítala.
Celková melancholická nálada, setting deštivé Anglie mi přesně sedly do podzimní nálady. Odlehčené čtení na léto to opravdu není.
Těším se na další knížky autorky :-)
Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)
28.04.2024
Kniha Návrat do Bridgewater v seznamech
Láska je láska a všechno překoná. Hodně zašmodrchané, se závěrem na pokraji smrti. Složité vztahy mezi postavami dojdou k rozuzlení až na úplném konci. Jinak se pláče, hroutí se, hádají a milují pořád dokola. Trochu načervenalé čtení nikoliv pro mne.