Nedokončený příběh přehled
Rebecca Yarros
Osmadvacetiletá Georgia Stantonová se po těžkém rozvodu vrací domů do Colorada, aby převzala dědictví po své prababičce, legendární autorce romantických příběhů. Ocitá se tváří v tvář Noahu Harrisonovi, mladému úspěšnému spisovateli, který má dokončit jediný prababiččin nedopsaný rukopis, příběh její životní lásky s Jamesonem Stantonem, pilotem z druhé světové války. Přestože Noah je velmi přitažlivý a vzájemná chemie mezi ním a Georgiou je od první chvíle nepřehlédnutelná, zatrpklá Georgia mu nedůvěřuje a není si jistá, zda závěrečnou část babiččiny knihy dokáže napsat pravdivě a bez vlastních ambic. Jenže o překvapení v těchhle dvou osudových příbězích mnoha konců není nouze… Kniha Nedokončený příběh umně proplétá dvě časové linie, zkoumá rizika, která podstupujeme kvůli lásce, jizvy příliš hluboké na to, aby se zahojily, a konce, které nedokážeme předvídat.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
The Things We Leave Unfinished, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nedokončený příběh. Přihlašte se a napište ho.
Neskutečná kniha, tak emocionální příběh, že bez kapesníčku to opravdu nešlo.
Nejsem příznivce příběhů z války, ani dvou liniových vyprávění, právě protože jsou dost často smutné.
Přesto musím říct, že lepší kniha se mi do ruky snad nedostala.
Linie z války jsem se bála a bylo to to nejkrásnější, co jsem četla. Ta chemie, co mezi Jamesonem a Scarlett byla, láska která vyzařovala z příběhu byla epochální. Ten příběh měl takové srdce, že mám slzy v očích i nyní při psaní komentáře.
Naštěstí tu válečnou linii vyrovnává a vtip do příběhu vnáší linka Noaha a Georgie.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Úžasný příběh, který mě vzal za srdce. Emoce z knihy ve mně doznívaly ještě několik dní.
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
Brána pekel, Nelítostný princ a další knižní novinky (37. týden)
10.09.2023
„Možná to nejlaskavější, co bych mohla pro své postavy udělat, by bylo nechat jejich příběhy nedokončené. Nechat jim jejich možnosti, jejich potenciál, i když existují jen v mojí mysli.“
„Když příběh skončí – ať už jakkoli –, ty možnosti jsou pryč. Je tu to, co je, nebo tu bylo, co bylo“
Kniha Nedokončený příběh v seznamech
v Mé knihovně | 169x |
2024 | Čtvrté křídlo |
2024 | Železný plamen |
2024 | Všemi smysly |
2023 | Nedokončený příběh |
2024 | Vzhlédnout k nebi |
Aj keď záver na milo prekvapil lebo ozaj som čakala slaďarnu jak ....nemôžem sa zbaviť pocitu, že to malo prehnané pozitívne recenzie...príbeh bol u jednej dvojici naozaj pútavý..druhý má až tak nebavil aj keď na konci si to polepšili a bola som zvedavá....ale Georgia mi strašne liezla na nervy :( mrzí ma to nakoniec ale viac ako 3 nemôžem naozaj dať