Nejhloupější anděl přehled
Christopher Moore
Pilot Tucker Case série
< 2. díl
2., upravené vydání. Autor navazuje na humorně laděný příběh věčného smolaře, pilota Tuckera Case, který po řadě malérů skončil v kalifornském městečku vpředvečer vánočních svátků a stal se tak svědkem nepovedené mise nepříliš inteligentního anděla. V městečku Borová zátoka vrcholí přípravy k vánočnímu večírku, když bývalý soukromý pilot a věčný smolař Tuck Case, najatý leteckou společností jako pátrač po ilegálních pěstitelích konopí, zavítá mezi místní svérázné obyvatele. Dojde k tomu ve stejné době, kdy se na svou druhou vánoční misi do těchže míst vydává splnit svůj vánoční úkol nepříliš úspěšný anděl. Nenápadný příchod anděla a hlavně jeho nepromyšlené zásahy uvedou obyvatele městečka do neuvěřitelného zmatku a jeho nešikovnost je příčinou, že se obvyklý tradiční vánoční večírek zvrhne v hrůznou záležitost za účasti živých i mrtvých, normálních i šílených spooluobčanů. Jedině s pilotovou pomocí a s nemalým úsilím se andělovi nakonec podaří dát věci alespoň částečně do pořádku. Kniha se dobře čte, má vtip a humor, čtenář jistě ocení gejzír bláznivých situací a celé procesí originálních figurek.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2019 , TritonOriginální název:
The Stupidest Angel, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejhloupější anděl. Přihlašte se a napište ho.
Príbeh prekypuje neotrelým absurdným humorom (to ja milujem!), je to šialená jazda, pri ktorej sa rozhodne nebudete nudiť. Mať tak autorovu fantáziu. Postavy sú vtipné, jedinečné a sympatické. Špinavá práce je o niečo určite lepšia, ale komu sa páčila, myslím že sa bude páčiť aj toto. Ale musíte byť tak trochu aj blázni. Pretože nič v tomto románe nie je normálne!
Krásně ujetý vánoční příběh, byla to sranda, doporučuju každému, kdo se u knížky rád zasměje.:)
„Život je svinská záležitost. Kéž by každý kousek skládačky zapadl na své místo, každé slovo bylo vlídné, každá nehoda končila šťastně - ale tak tomu není. Život je svinská záležitost. A lidi všeobecně jsou svině.“
„Jasně, všichni jsme cvoci. Když si o někom myslíš, že je příčetný, jednoduše ho příliš neznáš. Klíčem - a náš případ je vysloveně ukázkový - je najít někoho, jehož šílenství se k tomu tvému hodí. Jako ty ke mně. (Tucker)“
Ocenění knihy (1)
2006 | Nejhloupější anděl |
2017 | Použité duše |
1998 | Ostrov lásky |
1998 | Kojotí stesk |
Už si to moc nepamatuju, ale myslím, že to byla trochu hovadina