Winter Soldier přehled
Ed Brubaker , Rick Remender
Nejmocnější hrdinové Marvelu série
Bucky Burnes, hrdina ze samotného Zlatého věku komiksů, prošel obdivuhodným přerodem. Stal se z něj Winter Soldier! V roce 2005 přivedl scenárista Ed Brubaker zpět k životu ikonu, kterou dávno všichni považovali za mrtvou. Novou podobou krutého ruského zabijáka vdechl autor někdejšímu válečnému zázračnému dítku nový život. V příběhu Ledové jaro Rick Remender a Roland Boschi představuji Jamese Barnese ve vražedné formě v kulisách nejlepší komiksové špionážní akce, jakou si lze přát. Je odhodlaný, smrtící a naprosto nezlomný. Winter Soldiera nic nezastaví! Obsahuje: Přízrak minulosti Winter Soldier: Ledové jaro... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2018 , HachetteOriginální název:
The Winter Soldier, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Winter Soldier. Přihlašte se a napište ho.
Winter Soldier se po svém (znovu)uvedení a zejména po filmové adaptaci stal velice populární postavou a není divu, že se dočkal i vlastní minisérie, která ukazuje jednu z jeho misí v šedesátých letech. Komiks má bondovský feeling, ale určitě se z toho dalo vytáhnout více. Winter Soldiera je tu bohužel pomálu a děj se soustředí spíše na agenty S.H.I.E.L.D.u a vědce Hydry. Nové postavy v podobě Lorda Draina a Madam Worm jsou skvělé, ale zde je opět škoda, že nebyly v celém Marvelu více využity a jejich existence v tomhle příběhu končí.
Špionážní příběh, který si nezadá s Jamesem Bondem. Bondovská zápletka, zajímavé zvraty a výborné tempo vyprávění. Kresba není extra pěkná, ale je zajímavá, zábavná a dynamická. Dynamicky působí i panelování, ale občas se tam vyskytly dvoustrany, které se měly číst jako dvoustrany, ale nebylo to pro mě na první pohled zřejmé.
O Brubakerově originu se nemá smysl rozepisovat, to je všeobecně známá klasika.
Kniha Winter Soldier v seznamech
Výborná klasika ta kresba se moc nepovedla