Nekompromisně přehled

Nekompromisně
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407033/bmid_nekompromisne-jF3-407033.jpg 4 19 19

Smrt nepohodlného novináře otevírá dramatický příběh odehrávající se v průběhu jediného týdne těsně před volbami do Evropského parlamentu. Pozornost autorky se přes vnější napětí přenáší především k vnitřnímu životu celé škály postav. Všichni hrdinové i antihrdinové jsou plní rozporů, všichni bojují - někdy i pochybnými prostředky - o své štěstí pod sluncem. Jen někteří se probojují až do finále a ti, kterým se to povede, nejsou v pravém slova smyslu vítězi. Překvapivý thriller od Ivy Procházkové nabízí tajemství, jejichž prozrazení změní mnoho osudů i válku, která je jen zdánlivě vzdálená.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nekompromisně. Přihlašte se a napište ho.

Mothermoth
22.02.2024 4 z 5

Vydano 2019? Az je z toho jednomu uzko, kolik paralel se soucasnosti v knize lze najit.

Jordanka9
28.09.2020 5 z 5

Kniha , přesto, že je to fikce, nastavuje zrcadlo dnešní době. Nedá se číst na jeden zátah, jako jiné detektivní thrillery. Nutí k zamyšlení, ať jde o generační vztahy v rodině, platnost základních pojmů jako morálka, etika, odpovědnost za vlastní skutky. Kde je hranice mezi proplouvanim
nástrahámi konzumní společnosti a zločinem pod rouškou dobrého skutku?..

Péťa1950
07.02.2020 5 z 5

Na příběhu jedné rodiny,otec, matka, syn - znázornění rozpolcení naší společnosti, stále nás provází doba minulého režimu, Státní bezpečnosti, KGB,korupce do nejvyšších míst a proto nemožnost řešení trestné činnosti všeho druhu. Ovládání státu oligarchy, vliv velkých mocností na náš život a naši politiku. Návrat bývalých mocných. Velice tristní. Pozadí nynějších válečných konfliktů. Kdo vlastně vládne? (i když je to fikce, je děsivá)

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019

Kniha Nekompromisně v seznamech