Nemravná dívka na vdávání přehled

Nemravná dívka na vdávání
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390057/bmid_nemravna-divka-na-vdavani-2mX-390057.jpg 4 108 108

Česká historie – oblíbené téma Miloslava Švandrlíka – je v jeho podání vždy trochu za hranou pojetí, jež známe ze školy. Ani v příběhu knížete Břetislava a sličné Jitky tomu není jinak. Humorista se moc neohlíží na Kosmovo hodnocení politiky přemyslovských vládců a Jitku nám líčí jako nepříliš cudnou řeholnici svinibrodského kláštera. V takové interpretaci se jeví i státnická moudrost jako zajímavá fraška, zinscenovaná pro uklidnění mezinárodní zápletky a po mnoha staletích též pro pobavení publika.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemravná dívka na vdávání. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (24)

Česneksmedem
06.09.2024 5 z 5

Naprostá lahůdka! Nádherné postavy – španělský rytíř Juan byl houževnatý jako list kaktusu, Jitka stále při kopulační chuti a medovina tekla proudem...
Na závěr se hvězdy přívětivě seskupily, Bůh se blahosklonně usmál, touha po moci a pomsta zvítězila. Zdravím do literárního nebe mistra Švandrlíka a děkuji za příjemné chvíle při čtení jeho knihy.

Sybelle
23.08.2024 5 z 5

Vtipně a krásně napsaná historická událost s trochou autorovy představivosti. Když jsem e-knihu kupovala nevěděla jsem, co čekat. Ale rychle jsem se začetla a bylo to super. Hodně vtipů byly zároveň i velmi praktické a dobré poznámky. Je to přesně to pravé, pokud se chcete zasmát a zároveň si osvěžit českou historii nenásilnou formou. I kdybyste se chtěli jen pobavit je to ideální četba doplněna obrázky, které se k tomu dokonale hodí.


wooloong
12.04.2024 5 z 5

Pan Švandrlík je Pan spisovatel. Vtipné, čtivé a ta moderní mluva skvěle podtrhává příběh z doby drsného raného středověku. Vlastně jsem ze Starých pověstí českých nikdy moc nechápala význam tohoto Břetislavova činu, ale pan Švandrlík to vysvětlil docela logicky. Navíc do příběhu umně vpletl linku s Vršovci a ta nemá chybu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nemravná dívka na vdávání v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených163x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x