Nešťastně až do smrti přehled
Skottie Young
Nesnáším Pohádkov série
Všechno se zgertrudilo. Ani v dalším pokračování komiksu NESNÁŠÍM POHÁDKOV nedopřeje Eisnerovou cenou oceněný autor bestsellerů New York Times SKOTTIE YOUNG (Čaroděj ze země Oz; Fortunately, the Milk; Little Marvels) naší mrňavé zelenovlásce chvilku klidu. A to je prosím po smrti! To, co mělo být pro našeho nedávno zesnulého drahouška – a zbytek Pohádkova – časem odpočinku a přemítání, se ukáže být pravým opakem. Zatímco se Gerda snaží zorientovat v pohádkovém zásvětí s velkým P, podaří se pohádkovským padouchům oživit temnou vládkyni. Přežije Pohádkov nadcházející bouři, když se do role jeho zachránců pasuje pouze mozkový trust ve složení Láďa a drak Duncan? Jak dalece jsou vlastně propletené osudy Gertrudy a země, kterou s takovým gustem nesnáší?... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2021 , CrewOriginální název:
I Hate Fairyland, Vol. 4: Sadly Never After, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nešťastně až do smrti. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Oproti předchozím třem dílům je toto pokračování jedna velká recyklace. Objevuje se zde velké množství (známých) postav, které jsme považovali za vyřízené a najednou se dozvídáme, že střet s Gerdou nemusí být vždy “konečná.
Na druhou stranu bylo i toto Gerdino putování vtipné, akční, frustrující a šílené. O to více jsem byla překvapena z konce. Gerda si konečně uvědomila Láďovy kvality a právě jeho moudrost a Gerdiny nervy způsobí to, že tato malinká dívka (s duší ženy po 1000 krizích středního věku) využije mezírky v legislativě Pohádkova a dosáhne toho, po čem tak dlouho prahne. Otázkou je... je to opravdu to, co chce?
Nedovedu si představit, že bych tento díl četla v roce, kdy vyšel a nevěděla, že existuje ještě jeden díl... proto si zbývající hvězdy nechám pro poslední (?) díl Pohádkova.
Kulma dobrej komiks. Strašně moc se mi líbí vzhledově a je dost zábavný co se příběhu a hlášek týče. Nelituji pořízení všech čtyř dílů :-)
Knižní novinky (40. týden)
03.10.2021
Kniha Nešťastně až do smrti v seznamech
2020 | A jestli neumřela, vyšiluje dodnes |
2017 | Chlupatý a nebezpečný |
2020 | Kulma drát |
2018 | Tahání za ocas |
2019 | Profíci v akci |
Fajn vykulmená krvárna, kde se člověk stále ještě zasměje. Jen ten konec byl takový... náhlý. Čekala jsem od něj víc.