Nespavost přehled
Stephen King
Ralfa Robertse provázejí problémy. Stále se ještě nesmířil se svou čerstvou rolí vdovce a zažívá teď opravdu těžké časy. V poslední době má i potíže se spánkem. Mívá vidění, ale není si tak zcela jistý, zda se skutečně jedná jen o halucinace... Není divu, vždyť děj příběhu se odehrává v Derry, malém městečku tak dobře známém všem fanouškům Stephena Kinga. Pod klidným povrchem všedního života zde zuří temné síly a nemilosrdně strhávají jeho obyvatele do smrtícího víru.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno:Originální název:
Insomnia, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nespavost. Přihlašte se a napište ho.

Na Kinga nedám dopustit. Ale bohužel i já jsem narazil na něco co mi úplně nesedlo. První půlka překousnout šla - člověk je zvědavej co přijde a co se to vůbec děje. Druhá půlka mi už vyloženě nudila. Přelouskal jsem to jen z lásky k autorovi. Ale co si budem, je těžký neustále držet laťku tak vysoko jako on, občas je potřeba jí dát trochu dolů a přijít s něčím "obyčejnějším" :-)

Zatiaľ som to vstrebala len ako audioknihu, ale určite si papierovú formu kúpim. Vstrebala - veľmi sa mi to páčilo, aj tie nudné pasáže, aj tie bláznivé hororové. Hrdinov som si veľmi obľúbila a pri konci som, ako inak, plakala. :-)
Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)
26.03.2023
Kniha Nespavost v seznamech
v Přečtených | 1 916x |
v Mé knihovně | 651x |
americká literatura napětí poruchy spánku, nespavost spánek interrupce senioři vdovci auraAutorovy další knížky
1994 | ![]() |
1993 | ![]() |
2010 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
King v tej najlepšej forme.
Netradiční hrdinovia, zaujímavá zápletka a samozrejme mrazivé scény. A ten presah do Temnej veže!
Skalných fanúšikov poteší tiež odkaz na autorove staršie práce (najmä v Atropovom brlohu) a čosi mi hovorí, že by to nemuselo byť márne ani pre prvočitateľa. Pár Kingových kníh však za sebou mať určite môžete, to si tento výborný román vychutnáte o to viac.
Na záver snáď len toľko, že vďaka Nespavosti som konečne pochopil, čo to ten Coffey v Zelenej míli vlastne vykašľal.
Viac Karmínového kráľa / Kráľa Krvavca!