Nevhodný návrh přehled

Nevhodný návrh
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489386/mid_nevhodny-navrh-PQe-489386.jpeg 4 1361 1361

Bridgertonovi série

Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní. Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

An Offer From A Gentleman, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevhodný návrh. Přihlašte se a napište ho.

Kniholenka_DK
25.01.2025 4.5 z 5

Tenhle díl byl krásný, líbil se mi o dost víc než předchozí dva (i když ani ty rozhodně nebyly špatné). Je to převyprávění klasické pohádky o Popelce. V první části je to převyprávěné prakticky doslova, takže tam jsem malinko postrádala větší originalitu, ale zbylé tři čtvrtiny knihy už byly super. Také jsem občas ne úplně chápala Sophiinu motivaci, proč tak urputně tajila svoji pravou totožnost, ale to jsou jen detaily, které mi nebránily v tom, abych si tento díl maximálně užila.

Nejvíc se mi líbily vtipné a odlehčené konverzace mezi Benedictem a Sophií - jejich rozhovory i chování byly totiž podstatně méně škrobené než u předchozích dvou párů, což je dáno tím, že Sophie není vyloženě urozená dáma. Osvěžující je také změna prostředí, protože místo plesů pro smetánku zde většinu času strávíme ve všedních dnech.

Knihomolka97
21.01.2025 5 z 5

(SPOILER) Další na řadě je Benedict, který našel svoji Popelku. Ano z příběhu je cítit inspirace touto krásnou pohádkou.

Dvě slova. Miluju to! Příběhy alá Popelka nikdy neomrzí. Líbilo se mi, že Sophie nebyla úplně ustrašěná a plachá, ale uměla odpověďět a jen tak se nedala, i když opravdu nebyla v jednoduché situaci. Araminta, ta zlá bezcitná mrcha, jí dělala ze života peklo, což v jednu chvíli vygradovalo a Sophie se ocitla sama bez střechy nad hlavou.
Benedicta jsem si naprosto zamilovala. Anthony je stale můj favorit, ale Beník mu šlape na paty.
Romantická linka mě bavila, autorka to trochu i protahovala, což bylo moc dobře. Sophie se snažila držet svých zásad a tím si získala ještě větší respekt.

Madelisi
11.01.2025 4 z 5

Toto bylo více než dokonalé. Ano, je to příběh o Popelce, kdy princovi zůstane v rukou rukavička. Míč jsem si každou jednotlivou stránku užila. Bylo tu vše, co má správná pohádka mít (čarodějnice, hodná a zlá sestra, dobrá víla, princ,…).
Tento příběh se mi líbil asi nejvíc. Sophie byla hrdinka, která by měla co říct i v 21. století. A Benedikt byl velmi příjemný. Bridgertonovi bratři si museli hodně dlouho budovat svou špatnou pověst, v skrytu duše jsou velmi milí.
V této knize se mi líbilo i to, že hlavní hrdinové předchozích knih se zde objevili častěji.

Knižní novinky (27. týden)

04.07.2021

Kniha Nevhodný návrh v seznamech