Neviditelné ženy přehled

Neviditelné ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531367/bmid_neviditelne-zeny-65bf9c2f20230.jpg 4 65 65

Data jsou pro moderní svět zásadní. Od ekonomického rozvoje přes zdravotnictví až po vzdělávání, politiku nebo veřejnou správu, při rozdělování zdrojů i přijímání zásadních rozhodnutí se spoléháme na čísla. Značná část dat však nezohledňuje pohlaví, považuje muže za standard a ženy za atypické. Za tuto předpojatost ovšem ženy platí svým časem, penězi a často i životem. Caroline Criado Perez v knize Neviditelné ženy zkoumá příčiny genderové nerovnosti v domácnostech, na pracovištích, při lékařských diagnostikách, v politice i dalších oblastech. Kniha, postavená na stovkách případových studií z celého světa a napsaná s energií, vtipem a jiskřivou inteligencí, je průlomovým, nezapomenutelným odhalením, které změní váš pohled na svět.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Sociologie, společnost
Vydáno: , Host

Invisible Women, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelné ženy. Přihlašte se a napište ho.

true.penny
12.12.2024 5 z 5

Trochu přemýšlím, k čemu je tahle kniha vůbec dobrá. Ženské akorát naštve, chlapi si jí nepřečtou a pro ty chlapy, kteří by ji tuplem potřebovali, bude tohle nad jejich síly vůbec přečíst.

Ale teď vážně. Skvělá kniha, která určitě stojí za přečtení. Tím spíš, že nejde jen o feministický výkřik, ale o ucelené informace postavené na faktech a výzkumech.

adelkahul
29.11.2024 5 z 5

Asi půl roku jsem si tuhle knihu musela po kouscích dávkovat, protože pro mě byla opravdu těžce nasírací. Ohromně zajímavá a neskutečným množstvím dat podložená knížka ukazuje, jak v nejrůznějších oblastech života ženy táhnou za kratší provaz, kde všude se na ně prostě zapomnělo i v čem všem nám jako společnosti škodí, když je muž brán jako člověk a žena jako odchylka. (Léky, které jsou testované jen na mužích, protože s ženským hormonálním cyklem by to bylo moc složité? JAKO PARDON??)

Jímá mě z toho zoufalství, ale i tak rozhodně doporučuji k přečtení!

Kackac77
22.11.2024 4 z 5

Audiokniha
Velmi zajímavé čtení. Některé věci mě dost překvapily, i šokovaly. Musím asi ještě trochu vstřebat..

Nejprodávanější knihy od začátku roku 2024

15.04.2024

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024

Kniha Neviditelné ženy v seznamech