Nevítaný host přehled
Shari Lapena
Do odlehlého venkovského hotelu přijíždí na zimní víkend několik hostů: Gwen a její kamarádka Riley, páry Ian a Lauren, Matthew a Dana, Beverly a Henry, proslulý obhájce David a staropanenská spisovatelka Candice. Poté, co dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hotel od elektřiny i veškerého kontaktu s vnějším světem. A hned první noc dojde k tragické nehodě: Dana spadne ze schodů a zabije se. Byl to ale nezaviněný pád? Atmosféra houstne, baterie mobilů se pomalu vybíjejí a nedůvěra mezi hosty přechází v paranoiu – další smrt na sebe totiž nenechá dlouho čekat, a tentokrát už je to nepochybně vražda... Inspirace klasickými detektivkami, plíživé sílící napětí a hororové vyústění – Shari Lapena ani tentokrát neušetří čtenáře šokujícího odhalení, stejně nečekaného, jaký přinesly závěrečné zvraty v jejích předchozích psychothrillerech Manželé odvedle a Někdo cizí v domě... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno:Originální název:
An Unwanted Guest, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevítaný host. Přihlašte se a napište ho.
![revere revere](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
(SPOILER) Aurorčino slabší dílko. Tentokrát zvolila klasický žánr, vyvražďovačku v izolované společnosti. Jako obvykle se tu ploché pasáže střídají s těmi psychologicky propracovanými. Reakce postav v průběhu dialogů někdy vyznívají nepravděpodobně. Nejslabší je závěr, kdy se sice neukáže, že vrahem je Číňan, po celou dobu ukrytý na půdě, ale dost se to tomu blíží. S viníkem nejsme dostatečně seznámeni, právě tak chybí průběžná fakta, abychom při konečném odhalení mohli zvolat: "No jo, že mě to nenapadlo, vždyť je to tak jasné..." I autorčinu obligátnímu sekundárnímu odhalení tentokrát schází logika a lehkost.
![4xbabča 4xbabča](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/129155/m_4xbabca-4H9.jpg?v=1590772402)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tohle byla třetí kniha, kterou jsem od autorky Shari Lapena četla, a i tentokrát to byl dost dobrý detektivní příběh, který byl plný napětí a překvapení. Moc pěkné čtení s hodně nečekaným koncem.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
50 nejčtenějších knih roku 2020
26.12.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Nevítaný host v seznamech
v Přečtených | 4 343x |
v Mé knihovně | 918x |
přátelství, kamarádství vraždy detektivní a krimi romány americká literatura thrillery napětí tajemství hory a pohoří ledovce vztahy dovolená - vražda thrillery pro ženy sněhová bouře kanadské rományAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2018 | ![]() |
2021 | ![]() |
Tak tohle nebyla dobrá volba. Těch lidí v příběhu figurovalo až moc, zejména z kraje jsem vůbec nevěděla, kdo je kdo. Vrahem mohl být každý, ale také nikdo - chyběly jakékoliv indicie. Všechny postavy mi byly úplně šumák, k žádné si nešlo vytvořit vztah, na to jsem měla málo informací. A vlastně mi to bylo úplně jedno - stejně jako celá kniha a nezachránilo to ani audio, které u mne obvykle vytáhne příběh o hvězdičku výš.
Autorce ještě jednu šanci dám, když ji tak opěvují, ale Nevítaný host za mě nezabodoval.