Nimbus přehled
Neal Shusterman
Smrtka / Žatva smrti série
Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm – a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky — nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina – smrtka Lucifer – který v černé róbě odevzdává zkorumpované smrtky plamenům. Citra, z níž se pod dohledem smrtky Curieové stala mladší smrtka, zkaženost vidí a chce ji změnit zevnitř, ale na každém kroku nachází překážky, a dokonce se ocitá v ohrožení života. Rozkol mezi „starou gardou“ a „novým řádem“ se vyostřuje a vzájemné soupeření přechází od slov k činům. Nad tím vším bdí vševědoucí Nimbus – jediný, kdo má moc řešit závažné problémy dokonalého světa. Ale vloží se do toho, nebo bude jen přihlížet, jak se dokonalost mění v úpadek?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , TémbrOriginální název:
Thunderhead, 2018
Interpreti: Vasil Fridrich , Jiří Suchý z Tábora
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nimbus. Přihlašte se a napište ho.
Druhé pokračovanie série je sčasti z pohľadu Nimbusa, za čo som bola rada bolo fajn poznať jeho myšlienky a to ako si sype popol na hlavu za svoje vlastné zákony.
Anastazia kosí za mňa veľmi zaujímavo - jej spôsob je za mňa jedinečný - dávať im na výber ako a dať im mesiac aby si usporiadali život.
Lucifer zas prezmenu kosí ine smrtky a to sk bola tiež rada, smrtky, ktoré boli nespravodlivé a zákerné! Dobre im tak!
Vracajú sa nám do deja dve postavy a boj o moc sa môže začat!
Zatiaľ co jeden je taký istý bastard a ak nie aj horší na čo doplatí Lucifer a druhý, ktorý sa všetko snaží zachrániť.
A koniec ma dostal! Čakala som niečo iné ale roto bolo ovela lepšie - totálny masaker.
Tebto diel bol podľa mňa ale slabší hoci tam bolo viac smrti- možno za ro môže Nimbus - pretože toho by som kopla.
Fantasy moc nečtu, ale co jsem přečetla Smrtku.... pokračování super - musím co nejdřív přečíst i třetí díl.
Dystopická trilogie Smrtka se uzavírá...
05.03.2021
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
10 právě čtených knih podle uživatelů (červenec)
15.07.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Jelikož jsem nahromaděním lidského poznání, můj úspěch dokazuje, že lidé měli potřebné vědomosti, aby to udělali. Prostě to chtělo někoho, kdo je dost mocný, aby to dokázal- a já jsem výjimečně mocný. - Nimbus“
„Čím víc člověk zkoumá nahodilosti, tím víc vypadá náhoda jako záměr“
Kniha Nimbus v seznamech
v Přečtených | 2 864x |
Skvělý pokračování, líbil se mi pohled ze strany Nimba. Ten konec bylo jak posledních 15 minut filmu a nedalo se od něj odtrhnout, vůbec jsem nevěřila, že to dopadne takhle... Fakt skvělý a hned jsem se musela vrhnout na další díl