Noc před rozvodem (2006) | Databáze knih

Noc před rozvodem přehled

Noc před rozvodem
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16451/noc-pred-rozvodem-16451.jpg 4 54 54

Patrně nejúspěšnější z románů maďarského spisovatele (nar. 1900 v Košicích), proslaveného u nás zejména prózami Judita a Svíce dohořívají. Příběh někdejších spolužáků z gymnázia, z nichž jeden má jako soudce vést rozvodové řízení přítele-lékaře, se odehrává v Budíně těsně před vstupem Maďarska do druhé světové války.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Národní divadlo (Praha)

Válás Budán, 1935

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc před rozvodem. Přihlašte se a napište ho.

martulkat
07.02.2025 5 z 5

Kniha byla skvělá! Neznám jinou, která by se dala přirovnat ke stylu psaní tohoto autora. Jak dokáže slovy popsat situace, které často prožíváme beze slov! Ač užívání dlouhých souvětí mi jindy vadí, tato kniha by bez nich nebyla tak dokonalá. Doporučuji.

alibaba72
06.09.2023 5 z 5

Skvělé čtení, po této knize mám akutní potřebu přečíst všechno co Sándor Márai napsal :-)

vendy246
10.05.2022 4 z 5

Krásný ponor do autorova nitra prostřednictvím hlavních postav, vzdělaného soudce a lékaře v předválečném Maďarsku. První kniha tohoto autora, kterou jsem četla a milé překvapení.

Kniha Noc před rozvodem v seznamech

v Mé knihovně25x

Sándor Márai