Nočný rozhovor přehled

Nočný rozhovor
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122721/bmid_nocny-rozhovor-1Xv-122721.jpg 5 113 113

Bývalý vězeň koncentračního tábora a nevítaný Ausländer se vrací po válce do zničených Drážďan, aby našel svou bývalou lásku, místní Němku. V hotelu se seznámí s mladou recepční a tráví spolu dlouhé hodiny rozhovorem. On ji vypráví o své nenávisti a lásce k Němcům, o ztracených letech, o mrtvých kamarádech. Ona se mu svěří se svým stigmatem dcery aktivního nacisty, velitele zajateckého tábora, který byl po válce popraven za válečné zločiny. V knize je velmi sugestivně popsán letecký útok na Drážďany 14.února 1945.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nočný rozhovor. Přihlašte se a napište ho.

Modi666
14.01.2025 5 z 5

Skvělá knížka. Drážďany roku 1965 a Ladislav Mňačko. Mňačko prostě umí. Vypráví mladé recepční svůj příběh z válečných Drážďan tak poutavě, že se z té knihy stane zážitek, na který nezapomenete celý život. Četl jsem tu knihu několikrát ale už je to hodně let. Určitě si ji ale přečtu znovu. Mňačkův brilantní styl a hodnotný příběh k tomu přímo vybízí. Jako bych toho Mňačka, tehdy zřejmě ještě okouzlujícího Mňačka (viz ta naslouchající mladá recepční) v tehdejších šedivých Drážďanech, které se ještě ani zdaleka nevypořádaly s tím těžkým bombardováním, viděl. Asi opravdu nejlepší Mňačkův román. Pět hvězd bez váhání!!

DarthZira
01.08.2024 5 z 5

Máme jen málo autorů, kteří by dokázali psát o druhé světové válce lépe než pan Mňačko. Na tuto poměrně útlou knihu jsem před pár lety narazila úplnou náhodou - a protože jsem byla nadšená z románu "Smrt si říká Engelchen", přečetla jsem ji taky. A rozhodně nelituji.

readman
28.01.2024 5 z 5

Ako som to niekde tento týždeň zaznamenal, história se neopakuje, história sa rýmuje. V knihe som videl v prvom rade veľa podobností s dnešným svetom, tie dialógy sú napísané výborne a dávajú plno podnetov k zamysleniu sa vzhľadom k súčasnej situácii.

Kniha Nočný rozhovor v seznamech

v Mé knihovně86x