Nová cesta po malém ostrově: Znovuobjevení Velké Británie přehled

Nová cesta po malém ostrově: Znovuobjevení Velké Británie
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298231/bmid_nova-cesta-po-malem-ostrove-znovuob-DWv-298231.jpg 4 26 26

Před dvaceti lety se Bill Bryson vydal na putování po Británii, aby tak oslavil tento zelený a dobrosrdečný ostrov, jenž se stal jeho adoptivním domovem. Na základě toho sepsal zábavnou knihu, Zápisky z malého ostrova, kterou pak tato země přijala do svého srdce a stala se nejprodávanějším cestopisem v dějinách. Nyní se v rámci dvacátého výročí vydání této knihy vydává Bryson na cestu zbrusu novou, aby zjistil, co se v Británii změnilo. Na svém putování nejlegračnější a nejpodivnější záležitosti a neomylně vybírá znovuobjevuje podivuhodně nádhernou, skvostně neobvyklou a roztomile jedinečnou zemi, která ho nepřestává překvapovat. Opět píše s nezaměnitelným instinktem pro vše idiotské, milé, směšné a skandální, díky čemuž se čtenáři dostává bystrého a citlivého pohledu na to všechno, co dnešní Británii utváří.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Pragma

The Road to Little Dribbling: More Notes From a Small Island, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nová cesta po malém ostrově: Znovuobjevení Velké Británie. Přihlašte se a napište ho.

mgeisselreiter
16.11.2024 5 z 5

Bryson mi sedí humorem i smýšlením. Je výborný vypravěč, jeho humor je ironický, sarkastický, dělá si klidně legraci i sám ze sebe. A čím víc má životních zkušeností a poznatků (rozuměj čím je starší), tím víc je kousavý a nostalgický. Ale pozor - není zpátečnický. Jen rád srovnává staré časy s těmi novými, které se někdy těžko chápou.
Že nic z toho, co jsem zmínil, není o Velké Británii? Ovšemže je, ale tuto knihu nemusíte číst jako průvodce po této zemi, i když i k tomu může posloužit.
Jednu výtku přece jen mám. Sám autor si nebere servítky s tím, jak dnes lidé zacházejí s pravopisem, neřeší nějaká pravidla a chyby, a přitom tato kniha je když ne plná, tak alespoň z části naplněna spoustou chyb. Škoda. Přesto se nebojím dát 5*, protože jsem se moc dobře bavil, něco se dozvěděl a taky zavzpomínal. 15. 11. 2024.

MildeZ
19.07.2019 4 z 5

Dal jsem si za úkol přečíst knihu před startem dovolené v UK, to se povedlo, takže teď už jen hurá vydat se na cestu :-))

MatoLenka
23.07.2018 4 z 5

Pohodový cestopis pro milovníky VB.

Kniha Nová cesta po malém ostrově: Znovuobjevení Velké Británie v seznamech